Quantcast

Žiniasklaida: Mianmare saugumo pajėgos šaudo į taikius protestuotojus

Mianmaro policija ir karinės pajėgos pirmadienį šaudė į taikius protestuotojus per demonstracijas šiauriniame Mandalajaus mieste, praneša vietos žiniasklaida, įskaitant naujienų portalą „Frontier Myanmar“.

Portalas citavo žurnalistą, kuris teigė, kad policininkai ir kariai atsitiktinai šaudė į žmonių namus.

Socialiniuose tinkluose paviešintuose vaizduose matyti, kaip manoma, guminių kulkų sužaloti žmonės. Neaišku, ar saugumo pajėgos taip pat naudojo tikras kulkas, ir ar žuvo žmonių. Tviteryje paskelbtuose vaizdo įrašuose matoma, kaip policijos pajėgos žygiuoja gatvėmis su lazdomis.

Protestuotojai Mianmare jau dešimt dienų reikalauja grąžinti valdžią nuverstai Aung San Suu Kyi civilinei vyriausybei. Jie taip pat siekia laisvės nuverstai de facto lyderei Aung San Suu Kyi ir kitiems valdančiosios partijos nariams, kuriuos sulaikė kariškiai.

Vasario 1 d. Mianmaro kariuomenė užgrobė valdžią. Kariuomenė teigia taip pasielgusi dėl to, kad per lapkritį vykusius rinkimus, kuriuos didele persvara laimėjo Aung San Suu Kyi Nacionalinė demokratijos lyga (NDL), buvo užfiksuota daug pažeidimų. Rinkimų komisija šiuos kaltinimus atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių