Quantcast

Žiniasklaida: Maskvos centre šaudė 39 metų rusas

Rusijos žiniasklaida penktadienį įvardijo asmenį, ketvirtadienį šaudžiusį prie Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvos centre. Tai 39 metų amžiaus vyras iš netoliese esančio miestelio.

Per šaudynes žuvo vienas asmuo ir dar penki žmonės buvo sužeisti. Užpuoliką nušovė saugumo pajėgos.

Nors oficialaus patvirtinimo apie užpuoliko tapatybę negauta, Rusijos žiniasklaida skelbia, kad tai buvęs apsaugos darbuotojas, kuris laisvalaikiu užsiėmė šaudymu ir gyveno Podolsko mieste, esančiame maždaug už 40 km į pietus nuo Maskvos.

Bulvarinis laikraštis „Komsomolskaya Pravda“ ir televizijos tinklas „Ren TV“ nurodo, kad įtariamas užpuolikas turėjo septynių šaunamųjų ginklų arsenalą, kuriuos įsigijo legaliai.

Rusijos tyrimų komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus, nurodė, kad žuvo vienas saugumo tarnybos pareigūnas, o dar penki žmonės, tarp kurių vienas civilis, buvo sužaloti.

Kaip pranešama, užpuolikas dalyvaudavo taiklaus šaudymo varžybose, o jo šaudymo klubo instruktorius Olegas Solovičius laikraščiui „Komsomolskaya Pravda“ sakė, kad ginklus jis įsigijo legaliai, bet „šaudė blogai“.

Laikraštis taip pat pasikalbėjo su įtariamo šaulio motina, kuri teigė, kad sūnus dirbo apsaugos darbuotoju, bet neseniai nustojo dirbti ir „kalbėdavosi telefonu su kažkokiais arabais“, bet pridūrė nesupratusi jų pokalbių anglų kalba.

Šaudynės surengtos ankstų ketvirtadienio vakarą, kai dauguma žmonių keliavo iš darbų į namus arba leido laiką kavinėse.

Paskelbtoje filmuotojo medžiagoje iš įvykio vietos matyti, kaip bėga supanikavę žmonės, o paviešintoje įtariamo nukauto šaulio nuotraukoje matomas barzdotas vyras su akiniais ir kruvinu veidu. Šaudynių motyvai kol kas neaiškūs, jos surengtos saugumo tarnybos dienos, minimos gruodžio 20 d., išvakarėse.


Šiame straipsnyje: MaskvaŠaudynėsrusasLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ech, patriote, o kas tą Kaukazą finansuoja?.. :s

Anonimas

Anonimas portretas
Putinas, Medvedevas ir Soigu dirba Washingtonui ir liberastams-pederastams. Medvedevo ministru gauja ir draugeliai isveza is Rusijos milijardus. Sodina tiktai smulkius karosiukus kad nuraminti liaudi.

patriotas

patriotas portretas
Putinas vis teigia,kad jo sali puola vakarai,o kad Kaukazo nusikalstami klanai seimininkauja Rusijoj sito jis nemato.Volodia atsimerk
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių