Quantcast

Žiniasklaida: Lenkijoje greičiausiai nukrito Rusijos sparnuotoji raketa

  • Teksto dydis:

Lenkijoje netoli Bydgoščiaus miesto balandį rastas karinis objektas gali būti Rusijos sparnuotoji raketa Ch-55, per masinius smūgius Ukrainai paleista iš Baltarusijos teritorijos, trečiadienį pranešė lenkų radijo stotis RMF FM.

Pagal radijo stoties cituojamas preliminarias Oro pajėgų technologijų instituto išvadas, raketa greičiausiai įskrido į Lenkijos teritoriją, kirtusi šalies rytinę sieną.

Lenkijos ginkluotosios pajėgos savo arsenale neturi nei raketų Ch-55, nei jų paleidimo sistemų.

Apie tai, kad Lenkijos prokurorai ir saugumo tarnybos tiria miškuose centrinėje šalies dalyje rastas kažkokio karinės aviacijos objekto liekanas, balandžio pabaigoje pranešė šalies teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro (Zbignevas Ziobras).

Gynybos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ tuomet patikino, kad objektas, rastas netoli Zamoscio ir Bydgoščiaus už maždaug 265 km į šiaurės vakarus nuo Varšuvos, nekelia pavojaus gyventojams.

Ministras pridūrė, kad šis objektas nukrito miške už kelių dešimčių kilometrų nuo Bydgoščiaus. Ši vieta yra pakankamai toli nuo Rusijos ir Ukrainos sienos.

Pasak Z. Ziobro, tyrimui vadovauja apskrities prokuratūros karinis skyrius Gdanske, dalyvauja kariniai ekspertai, policininkai, kariuomenės kontržvalgybos agentai.

Pareigūnai nesakė, kokia tai galėtų būti įranga.

Tuo tarpu vietos žiniasklaida skelbė, kad rastas objektas gali būti raketa „oras-žemė“.

Radijo stotis RMF FM tviteryje tuomet rašė, kad šis objektas yra „kelių metrų ilgio ir buvo įsmigęs tiesiai į žemę... Vamzdis buvo tuščias, neaišku, ar jis sprogo. Taip pat trūksta kovinės galvutės“.

RMF FM taip pat pridūrė, kad ant objekto buvo kirilica užrašytas tekstas.


Šiame straipsnyje: raketaRusijos raketakaras UkrainojeLenkijaraketa nukrito Lenkijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių