Quantcast

Pakrančių apsauga: Italijos uostuose išgelbėta apie 1 tūkst. migrantų

Dviejuose Italijos uostuose šeštadienį daugiau nei 1 000 migrantų buvo išgabenti į saugią vietą po to, kai perpildytos valtys, kuriomis jie plaukė Viduržemio jūroje, susidūrė su problemomis, šeštadienį pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

Anot naujienų agentūros AGI, tą pačią dieną buvo rastas 74-osios valties katastrofos, įvykusios beveik prieš dvi savaites, aukos – 5–6 metų amžiaus mergaitės – kūnas.

Vasario 26 dieną prie pat Kalabrijos krantų sudužusi valtis sulaukė aštrios kritikos dešiniojo sparno vyriausybei, kuriai vadovauja ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni), dėl nesugebėjimo laiku įsikišti ir išgelbėti valtį.

Pakrančių apsauga šeštadienį pranešė, kad baigia didelę gelbėjimo operaciją, kuri prasidėjo penktadienį po to, kai prie Italijos krantų buvo pastebėtos dreifuojančios trys valtys. Viena jų buvo į pietus nuo Kalabrijos Krotonės miesto, o dvi – toliau į pietus nuo Ročela Jonikos.

Penktadienį vėlai vakare paskelbtuose pakrančių apsaugos vaizdo įrašuose matyti, kaip didelis žvejybos laivas sunkioje jūroje svyra pirmyn ir atgal, ant denio matyti kelios dešimtys žmonių. Kituose vaizduose matyti, kaip pripučiamos gelbėjimo valtys artėja prie kito žvejybos laivo su žmonėmis.

Anot pareigūnų, apie 3 val. ryto vietos (4 val. ryto Lietuvos) laiku šeštadienį 487 laivu plaukę migrantai buvo saugiai atgabenti į Krotonės uostą.

Pasak jų, buvo baigiama kita gelbėjimo operacija, per kurią pakrančių apsaugos laivu į saugią vietą buvo nugabenta 500 migrantų. Anksčiau naujienų agentūra ANSA pranešė, kad laivas prisišvartavo Redžo Kalabrijos uoste.

Trečią laivą su 379 žmonėmis išgelbėjo du pakrančių apsaugos patruliniai laivai, o migrantai buvo perkelti į karinių jūrų pajėgų laivą, plaukiantį į Sicilijos salos Augustos uostą.

Italijos gynybos ministerija nurodė, kad pradėjo oru transportuoti migrantus iš perpildyto migrantų centro Lampedūzos saloje, kuris, jos teigimu, šiuo metu yra perpildytas.

Dėl neseniai įvykusios valties katastrofos vyriausybė atsidūrė gynybinėje padėtyje. Ketvirtadienį Kutro mieste, netoli nelaimės vietos, G. Meloni surengė vyriausybės posėdį ir paskelbė naują dekretą, kuriame numatytos griežtesnės laisvės atėmimo bausmės prekeiviams žmonėmis, tačiau jokių naujų priemonių, kurios padėtų gelbėti žmonių gyvybes, nebuvo.

Jos kraštutinių dešiniųjų partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia), kuri pernai laimėjo rinkimus, žadėjo apriboti atvykėlių skaičių, tačiau pastaruoju metu Italijoje smarkiai padaugėjo migrantų, bandančių pasiekti jos krantus pavojingu Viduržemio jūros keliu.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad šiais metais jūra jau atvyko daugiau nei 17 500 žmonių, tai yra beveik tris kartus daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visus

Visus portretas
Atgal
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių