Quantcast

Zimbabvėje tvyro didžiulė sausra: nugaišo mažiausiai 55 drambliai

Zimbabvės Hvangės nacionaliniame parke per pastaruosius du mėnesius iš bado nugaišo mažiausiai 55 drambliai. Zimbabvė susiduria su viena didžiausių šalies istorijoje sausrų, dėl ilgalaikės sausros trūksta maisto ir vandens. Be kita ko, parke yra pernelyg daug šių gyvūnų, skelbia BBC.

„Nuo rugsėjo pradžios Hvangės nacionaliniame parke netekome mažiausiai 55 dramblių dėl bado ir vandens trūkumo“, – sakė Zimbabvės parkų ir laukinės gamtos kontrolės institucijos atstovas Tinashe Farawo.

„Padėtis siaubinga. Drambliai gaišta nuo bado ir tai didelė problema“, – sakė atstovas, pridurdamas: „desperatiškai laukiame lietaus“.

Suaugęs dramblys per dieną vidutiniškai išgeria 680 litrų vandens ir suvartoja 450 kilogramų maisto. Išbadėję drambliai pabėga iš Zimbabvės žvėrių rezervatų ir veržiasi į žmonių gyvenvietes, taip sukeldami grėsmę žmonėms.

Per pastaruosius penkerius metus per gyvūnų ir žmonių susidūrimus Zimbabvėje žuvo 200 žmonių ir drambliai nuniokojo didžiulius pasėlių plotus. 

Tarptautinės gamtos išsaugojimo sąjungos (TGIS) duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį Afrikoje dramblių skaičių sumažėjo nuo 415 tūkst. iki 111 tūkst., daugiausiai dėl to, kad jie yra nelegaliai medžiojami dėl savo ilčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CO2

CO2 portretas
Lietuvoje irgi buvo sausra.Gerai , kad Lietuvoje nėra dramblių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių