Quantcast

Žiaurią okupantų ataką išgyvenusi moteris: tik Dievas mane išsaugojo

  • Teksto dydis:

Barbariško rusų antskrydžio Dnipro mieste aukų toliau daugėja. Rusų raketos sugriauto devynaukščio griuvėsiuose jau rasti 40 žmonių palaikai, tarp kurių – du žuvę vaikai, praneša LNK.

Laiminga akimirka – gelbėtojai iš po daugiabučio nuolaužų ištraukė okupantų ataką išgyvenusią moterį. Deja, kelioms dešimtims taip nepasisekė. Išgyvenusieji prisimena siaubingas akimirkas.

„Buvau prie sienos, viskas skraidė po butą, viskas sudaužyta, langai išlėkė su rėmais, televizorius riedėjo grindimis. Visas veidas buvo padengtas stiklu. Tik Dievas mane išsaugojo“, – gąsdinančiais prisiminimais dalijosi moteris.

„Galbūt Vakarų partneriai gali kaip nors mums padėti su sistemomis, kurios gali sustabdyti tokias raketas? Nežinau, kodėl jie čia smūgiavo, čia nėra nė vieno karinio objekto, tai gyvenamasis rajonas, tik namai“, – negalėjo suprasti okupantų veiksmų kita moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tarp žuvusiųjų ir sužeistųjų – ir vaikai.

„Mergaitė sunkiai sužalota, jai sukrėstos smegenys, labai sunkus abiejų klubų lūžis, dešinę koją sužalojo skeveldros. Vaiko būklė labai sunki, ji neteko daug kraujo, patyrė šoką“, – apie nelaimę išgyvenusios mergytės būklę pasakojo gydytoja.

Pasaulį apskriejo vaizdas iš garsaus Ukrainos bokso trenerio buto. Anksčiau šeima čia šventė dukters gimimo dieną, apačioje įrašo matyti, kaip ta pati virtuvė atrodo po okupantų apšaudymo. Per ataką motina su dukromis buvo išėjusi pasivaikščioti, deja, tėvas rastas namo griuvėsiuose.

Ukrainiečiams gedint savų Dnipre, Kremlius tęsia kruvinas atakas. Okupantai apšaudė Zaporižę. Praneša, kad čia keli sužeisti, tarp – jų vaikai. Ir vėl sunaikinta dalis infrastruktūros. Okupantai apšaudė Chersoną, pataikyta į daugiabutį ir internatą. Preliminariais duomenimis, žuvo moteris. Rusai vėl atakavo Vaikų klinikinę ligoninę, Naujagimių skyriuje išbyrėjo langai.

Mergaitė sunkiai sužalota, jai sukrėstos smegenys, labai sunkus abiejų klubų lūžis, dešinę koją sužalojo skeveldros.

Ukrainiečiai pasiryžę atlaikyti tokias diktatoriško Kremliaus režimo atakas ir pranešė, kad į JAV jau nuvyko apie 100 Ukrainos kariškių, kurie mokysis naudotis moderniausia pasaulyje priešraketinės gynybos sistema „Patriot“.

Ukrainos prezidentas viešai kreipėsi į tuos rusus, kurie nepalaiko Kremliaus agresijos, bet vis dar tyli.

„Noriu pasakyti visiems tiems, kurie Rusijoje net ir dabar nesugeba pasakyti nors kelių žodžių, smerkiančių šį terorą, nors jie viską puikiai mato ir supranta. Jų bailus tylėjimas, bandymas išlaukti, kol visa tai vyksta, baigsis tik tuo, kad vieną dieną tie patys teroristai ateis ir pas jus. Blogis labai jautriai reaguoja į bailumą, blogis visada prisimena tuos, kurie jo bijo ar bando derėtis. Kai jis ateis jūsų, nebus kam jus apginti“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

Maskva ir toliau ciniškai neigia atakuojanti civilius. Nepripažįsta smūgiavusi į daugiabutį Dnipre. Negana to, Putinas dar ir džiaugiasi puikiu kariškių darbų.

„Karinės operacijos dinamika Ukrainoje yra teigiama, viskas vystosi pagal Gynybos ministerijos ir Generalinio štabo planą. Tikiuosi, kad mūsų kovotojai dar ne kartą mus pradžiugins savo kovinio darbo rezultatais“, – žurnalistams sakė Vladimiras Putinas.

Kyjivas baiminasi naujo puolimo iš Baltarusijos pusės. Rusija ir Baltarusija pradeda bendras karines pratybas.


Šiame straipsnyje: Dnipraskaras Ukrainojeliudininkaiišgyvenusi moterisLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių