Quantcast

Žemės drebėjimas Albanijoje: išaugo aukų skaičius

Albaniją sukrėtusio galingiausio per kelis dešimtmečius žemės drebėjimo aukų skaičius ketvirtadienį išaugo iki 40, gelbėtojams iš griuvėsių ištraukus dar dešimt žuvusių žmonių, pranešė Gynybos ministerija.

„Naktį buvo surasta dar 10 aukų ir žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 40“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Drebėjimas, kurio stiprumas siekė 6,4 balo, įvyko antradienį paryčiais. Jo epicentras buvo už 34 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Tiranos, nurodė Europos ir Viduržemio jūros seismologijos centras.

Per drebėjimą sugriuvo daug pastatų Adrijos jūros pakrantės miestuose.

Gelbėtojų komandos iki šiol valo namų ir viešbučių griuvėsius smarkiai nukentėjusiame Adrijos jūros pakrantėje esančiame Duresio mieste, kur per drebėjimą apgriuvo beveik 30 pastatų.

Į pagalbą vietos gelbėtojams atskubėjo gelbėtojai iš kitų Europos šalių. Jie atsivežė specialių kamerų ir dresuotų šunų, padedančių ieškoti išgyvenusių žmonių. Iš viso iš po griuvėsių buvo išgelbėta maždaug 50 žmonių, daugiausia – antradienį.

Trečią paieškų ir gelbėjimo operacijos dieną gelbėtojai tvirtina, kad vilčių surasti išgyvenusių žmonių dar yra.

Vilties surasti išgyvenusių žmonių yra 8–10 dienų po drebėjimo,naujienų agentūrai AFP sakė prancūzų gelbėtojas kapitonas Joelis Leroy (Džoelis Lerua).

Jo vadovaujama maždaug 50 gelbėtojų komanda ieško dviejų žmonių, kurie, kaip manoma, buvo gyvi palaidoti septynių aukštų pastate Duresyje, įgriuvus dviem ar trims pastato aukštams.

Aukų gali būti įstrigusių vadinamose „išlikimo kišenėse“ po griuvėsiais, kur esama oro ir žmonės gali kvėpuoti, paaiškino jis.

„Mes taip intensyviai dirbame todėl, kad tuo tikime“, – pridūrė gelbėtojas.

Kitame smarkiai drebėjimo apgriautame Tumanės mieste ketvirtadienį paieškos buvo nutrauktos, Gynybos ministerijai pranešus, kad daugiau dingusiųjų nėra. Pastarosiomis dienomis mieste gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė daugiau nei 20 žuvusiųjų.

Duresyje naktį gelbėtojai rado Reci (Rečių) šeimos motinos ir sūnaus, žuvusių sugriuvus šešių aukštų pastatui, kūnus. Jie buvo rasti apsikabinę. Per drebėjimą žuvo visa šeima – tėvo ir dukters kūnai buvo ištraukti prieš dieną, nurodė vienas paieškos operacijoje dalyvavęs albanų gelbėtojas.

Kitos šeimos taip pat išgyveno tragediją po naktį prieš aušrą jų namus supurčiusio žemės drebėjimo.

Jos su siaubu matė, kaip gelbėtojai iš po griuvėsių traukė griuvėsių dulkėmis aplipusius jų artimųjų kūnus, daugelis jų buvo su pižamomis.

Antradienį apgriuvusiame name verkė moteris, įstrigusi tarp griuvėsių su negyvu vaiku. Nors gelbėtojai ją ištraukė, tačiau vėliau moteris mirė ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių