Quantcast

Per žemės drebėjimą Peru sužeista 12 žmonių, daugiau nei 2400 liko be namų

Peru šiaurėje per 7,5 balo stiprumo žemės drebėjimą sužeista 12 žmonių ir sugriauta 117 namų, daugiau nei 2 400 žmonių liko be pastogės, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Ankstų sekmadienio rytą regioną supurtęs žemės drebėjimas taip pat sugriovė penkias bažnyčias, apgadino kliniką ir maždaug 1,5 kilometro kelių. Drebėjimas buvo juntamas beveik pusėje šalies, įskaitant pakrantės ir Andų regionus bei sostinę Limą. Jis padarė žalos ir kaimyniniame Ekvadore.

Epicentras buvo už 98 kilometrų į rytus nuo mažo Peru miestelio Santa Maria de Nieva, Peru Amazonėje – retai čiabuvių apgyvendintoje vietovėje, daugelis jų gyvena mediniuose ir moliniuose namuose, kurie sugriuvo.

La Jalca rajone, taip pat Amazonėje, sugriuvo 14 metrų aukščio kolonijinės eros bažnyčios bokštas. Buvo pranešta apie elektros energijos tiekimo sutrikimus, kelius atkirto smūgių išjudintos uolos.

„Visi išbėgome į gatves, esame labai išsigandę“, – RPP radijui sakė klausytoja Lucia.

„Solidarizuojuosi su Amazonės žmonėmis šio stipraus žemės drebėjimo akivaizdoje, – tviteryje pareiškė Peru prezidentas Pedro Castillo, pirmadienį buvęs drebėjimo vietoje. – Jūs nesate vieni, broliai".

Prezidentas sakė, kad atokiuose džiunglių kaimuose yra „žmonių, laukiančių, kol bus išgelbėti“, ir pažadėjo, kad vyriausybė parūpins maisto ir palapinių.

Limoje, esančioje daugiau nei už tūkstančio kilometrų į pietus nuo epicentro, drebėjimas buvo jaučiamas silpniau, tačiau jis truko pakankamai ilgai, kad paskatintų kai kuriuos žmones ieškoti prieglobsčio gatvėje. 10 milijonų gyventojų turinčią Peru sostinę keliomis valandomis anksčiau supurtė 5,2 balo stiprumo žemės drebėjimas. JAV stebėtojai nepateikė įspėjimo apie cunamį.

Peru kasmet patiria mažiausiai 400 pastebimų žemės drebėjimų. Šalis yra vadinamajame Ramiojo vandenyno ugnies žiede – didelio seisminio aktyvumo zonoje, kuri driekiasi palei vakarinę Amerikos žemyno pakrantę. 2007 m. rugpjūčio 15 d. Peru centrinę pakrantę sukrėtė galingas 7,9 balo stiprumo žemės drebėjimas, nusinešęs daugiau nei 500 gyvybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
pats laikas tarakonui lukašenkai pradėt gabent ir šituos žmones kad jie per lenkus ir pabaltijį galėtų pasiekti savo pasirinktą ES šalį, kurioje atsikvėptų nuo nelaimės ir įsikurtų gyventi vietinių aborigenų sąskaita
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių