Quantcast

„Wagner“ vadovas kaltina rusų dalinį pabėgus iš pozicijų netoli Bachmuto Rytų Ukrainoje

Rusijos samdinių grupės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas antradienį apkaltino vieną rusų karinį dalinį pabėgus iš savo pozicijų netoli Bachmuto Rytų Ukrainoje, kur šiuo metu tęsiasi mūšiai.

Jis taip pat suabejojo Kremliaus gebėjimu apginti Rusiją.

„Kodėl valstybė nesugeba apginti savo šalies?“ – klausė J. Prigožinas jo spaudos tarnybos išplatintame vaizdo įraše ir pridūrė, kad Ukraina sėkmingai smogia Rusijos pasienio regionams.

Jis sakė, kad Rusijos kariai bėga iš kariuomenės, nes Gynybos ministerija „užuot kovojusi, visą laiką rezga intrigas“.

„Šiandien vienas iš Gynybos ministerijos dalinių pabėgo iš vieno iš mūsų flangų... atidengdamas frontą“, – sakė J. Prigožinas, pakartojęs pažadą, kad jo vadovaujama grupė paliks Bachmutą, jei Rusijos kariuomenė nesuteiks daugiau amunicijos.

Kodėl valstybė nesugeba apginti savo šalies?

Penktadienį jo spaudos tarnyba paskelbė kreipimąsi, kuriame J. Prigožinas žadėjo gegužės 10-ąją išvesti „Wagner“ dalinius iš Bachmuto, „nes neturėdami amunicijos jie pasmerkti beprasmiškai mirčiai.“

Anksčiau J. Prigožino spaudos tarnyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, tarp samdinių lavonų nusifilmavęs „Wagner“ vadovas dėl šaudmenų trūkumo necenzūriniais žodžiais plūdo Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

Įraše jis pažeria beprecedentės kritikos gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir Generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui.

„Wagner“ kovotojai vaidina svarbų vaidmenį Rusijos kare ir vadovauja mėnesius trunkantiems mūšiams dėl Ukrainos rytuose esančio Bachmuto – ilgiausiems ir kruviniausiems šiame kare.


Šiame straipsnyje: dezertyraiWagnerJevgenijus Prigožinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių