Quantcast

„Wagner“ teigia esanti pasirengusi ginti Rusijos Belgorodo regioną

  • Teksto dydis:

Rusijos privačios karinės samdinių grupės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas šeštadienį pareiškė, kad yra pasirengęs siųsti kovotojus į Rusijos Belgorodo regioną, kuris ribojasi su Ukraina ir yra aktyviai apšaudomas.

Tūkstančiai žmonių pabėgo iš pietvakarių Belgorodo kaimų po šią savaitę įvykusių išpuolių.

Kiek anksčiau J. Prigožinas buvo įsivėlęs į viešą ginčą su Rusijos pajėgomis ir apkaltino Maskvos karinę vadovybę, kad ji nesugeba apginti Belgorodo.

„Jei gynybos ministerija artimiausiu metu nesustabdys to, kas vyksta Belgorodo srityje, mes, žinoma, ateisime ginti Rusijos žemės“, – platformoje „Telegram“ teigė jis.

„Belgorode žūsta civiliai gyventojai“, – sakė J. Prigožinas ir pareiškė, kad neketina laukti kvietimo, kad galėtų dislokuoti savo kovotojus.

J. Prigožinas nurodė, kad didžioji dauguma jo kovotojų yra palikę Rytų Ukrainos Bachmuto miestą, kurį, kaip tvirtina „Wagner“, užėmė praėjusį mėnesį ilgiausiame ir kruviniausiame konflikto mūšyje.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas nurodė, kad penktadienį regione buvo surengta 500 atakų, įskaitant apšaudymą iš artilerijos ir raketų.

Jis nurodė, kad per apšaudymą žuvo penki žmonės.

Atakų metu labiausiai nukentėjo Šebekino miestas, iš kurio pabėgo šimtai gyventojų.


Šiame straipsnyje: Jevgenijus PrigožinasWagnerkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių