Quantcast

Vyriausybė: po žemės drebėjimo Ukraina į Turkiją siunčia 87 gelbėtojus

Ukraina antradienį pranešė, kad po žemės drebėjimo, per kurį Turkijoje ir kaimyninėje Sirijoje žuvo tūkstančiai žmonių, į Turkiją siųs kelių dešimčių gelbėtojų komandą.

Kyjivas į Turkijos Respubliką siųs „jungtinę Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos paieškos ir gelbėjimo komandą, kurią sudarys 87 žmonės“, įskaitant 10 skrydžio įgulos narių, skelbiama Ukrainos vyriausybės interneto svetainėje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad kalbėjosi su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) ir „pareiškė užuojautą dėl siaubingos tragedijos, ištikusios Turkijos žmones dėl žemės drebėjimų“.

„Informavau jį apie sprendimą siųsti iš Ukrainos į Turkiją gelbėtojų grupę ir įrangą, kad padėtų įveikti nelaimės padarinius“, – socialiniuose tinkluose teigė V. Zelenskis.

„Ukrainos specialistai turi atitinkamos patirties įveikiant stichinių nelaimių padarinius ir kuo greičiau atvyks į nukentėjusius regionus“, – pridūrė jis.

Turkija yra artima tiek Kyjivui, tiek Maskvai ir yra sostinių tarpininkė nuo praėjusių metų vasario mėnesio, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Ukraina nepranešė apie pagalbą Sirijai. Damaskas yra Rusijos, kuri ten turi karines bazes, sąjungininkas.

7,8 balo žemės drebėjimas įvyko pirmadienį, kai žmonės miegojo.

Antradienį Turkijoje žuvusiųjų skaičius viršijo 3 400.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Per you-tube rodė viena ukrainiete kad vokietijoje iš jos atėmė vaika pasakojo vergdama kad jau daulgelio ukrainiečiu norvegijoje anglijoje vokietijoje atimti vaikai Kad jos negali net skustis nes sako kad neatiduos vaiku jeigu skusis Viena ukainka verkė tai jai liepė pristatyti iš psichiatrinės pažyma Tai gerai kad kitos vokietės perspėjo kad neitu nes uždarys i ligonine ir bus padaryta nesveika Dabar jos suprato i koki roju papuolė Ja slapta nufilmavo užsienio žurnalistasir pažadėjo padėti bet tai blefas nieks joms nepadės grįš i ukrija be vaiku Dievo rykštė visai tautai kuri jau išnaikinta

Anonimas

Anonimas portretas
jUKNIAVIČIENE TAI JAU NE LANDZBERGAS O ŠITAS TAVO PREZIDENTAS NET VIŠIVANKE APSIMOVEI MAN TAI ŠLYKŠČIAUSIOS LIETUVOS BOBOS mALDEIKIENĖ pIŠĖ gRYBĖ jUKNEVIČIENĖ

Rasa

Rasa portretas
Baikit viena kart su ta ukraina norisi vemti ir nedėkit to klouno išnaikinusio ukrus nuotrauku Iš kur jis gaus tuos 87 gelbėtojus jau senai po žemėm guli jo pasiusti Nori komikas pavaidinti kad dar galingas yra Zelcai sėdi ir sėdėk savo sklepe nes tu nei kinijai nei azijai nei europos tautom nereikalingas Tave myli tik scolcai makronai džonsai nausėda ir visa scwabo šušva
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių