Quantcast

V. Zelenskis įvardijo, kur situacija prasčiausia: ten – tiesiog pragaras

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vakariniame kreipimesi priminė, kad Rusijos Federacija maisto krizę naudoja kaip ginklą.

„Žodis „HIMARS“ mūsų šaliai tapo žodžio „teisingumas“ sinonimu. Ukrainos gynėjai padarys viską, kas įmanoma, kad dėl šių itin efektyvių sistemų okupantai kiekvieną savaitę patirtų vis skaudesnių nuostolių“, – kalbėjo V. Zelenskis.

„Taip, tikrai, mums dar nepavyko iki galo palaužti Rusijos kariuomenės pranašumo artilerijoje, ir tai ypač jaučiama mūšiuose, ypač Donbase, Avdijivke, kitose kryptyse. Ten tiesiog pragaras. Žodžiais net neapsakoma...“ – pridūrė jis. 

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad kiekvienas ukrainietis visada turi būti dėkingas kariams, kurie gina šalį.

„Bet kasdien mūsų diplomatai ir visi kiti mūsų valstybės atstovai daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad Ukraina gautų ginklų, kurie galiausiai padės sustabdyti šią karą“, – sakė V. Zelenskis.

Jis aptarė ir grūdų situaciją. V. Zelenskis paaiškino, kuo svarbus Ukrainos uostų atblokavimas.

Rusija sukuria trūkumą, žaidžia kainomis, o kai tai išprovokuoja socialinius neramumus, reikalauja politinių nuolaidų.

„Į Bosforą atplaukė pirmasis laivas su ukrainietiškais grūdais. Mūsų tikslas dabar yra reguliarumas: kai vienas laivas išplaukia iš uosto, turėtų laukti kiti laivai – ir tie, kurie yra pakrauti, ir tie, kurie yra pakeliui į uostą. Tęstinumas ir reguliarumas yra būtinas principas, kurio reikia visiems mūsų žemės ūkio produkcijos vartotojams“, – sakė V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad šių metų eksportas reikalingas tam, kad Ukrainos ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės turėtų pakankamai išteklių kitų metų sėjai.

Anot jo, Rusija išprovokavo maisto krizę, naudojo kviečių, kukurūzų, aliejaus tiekimą kaip ginklą.

„Kaip jau daroma su dujomis ir nafta. Rusija sukuria trūkumą, žaidžia kainomis, o kai tai išprovokuoja socialinius neramumus, reikalauja politinių nuolaidų. Taip neturėtų veikti su maistu. Žinoma, mes suprantame, su kuo turime reikalų. O Rusijoje jie supranta, kad praranda vieną iš galimybių terorizuoti pasaulį“, – pridūrė šalies vadovas.

Jo nuomone, kai pasaulis yra vieningas, kai partneriai vykdo savo įsipareigojimus, galima pasiekti norimą rezultatą.


Šiame straipsnyje: maisto krizėHIMARSVolodymyras Zelenskiskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių