Quantcast

Vokietijos konservatorių lyderis perspėja neatjungti Rusijos nuo SWIFT, net jei ji užpultų Ukrainą

Būsimasis Vokietijos konservatyvios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) lyderis Friedrichas Merzas perspėjo nestabdyti Rusijos dalyvavimo tarptautinėje bankų mokėjimo sistemoje SWIFT baudžiant ją už bet kokį Ukrainos užpuolimą.

„Tai būtų atominė bomba kapitalo rinkoms, taip pat prekėms ir paslaugoms“, – sakė jis dpa prieš pirmadienį ir antradienį numatytą Vokietijos užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock vizitą į Ukrainą ir Rusiją. „Turėtume palikti SWIFT nepaliestą“, – ragino F. Merzas.

Tai būtų atominė bomba kapitalo rinkoms, taip pat prekėms ir paslaugoms.

„Jei kas nors panašaus atsitiktų, tai būtų didžiulė nesėkmė mūsų pačių ekonomikoms. Tai smogtų Rusijai, bet mes ir patys sau labai pakenktume“, – perspėjo F. Merzas. Jis baiminasi didelių padarinių ne tik Europos ir Rusijos prekybai prekėmis ir paslaugomis, bet ir pasaulinei prekybai. F. Merzas sakė, kad Maskvos pašalinimas „iš esmės sulaužytų tarptautinių mokėjimų srautą“.

Pirmadienį Kijeve A. Baerbock planuoja susitikti su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir užsienio reikalų ministru Dmitriju Kuleba, o antradienį vyks į Maskvą derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Gruodį partijos narių išrinktas paskirtuoju CDU pirmininku, F. Merzas per sausio 22 d. vyksiančią konferenciją perims didžiausios Vokietijos opozicinės partijos vadovavimą.


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainaswift

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pora

Pora  portretas
Paaiškinsiu Lietuva gyvena su ištiesta ranka. Vokečiai gyvena iš to ka uždirba. Vokečiai rusams pvz už dujas turetu sumoketi milijarda€ dabar ta mokejima jie daro per SWIFTa. Atjungus SWIFTa voketukai skraidins grynus pinigus lektuvu:) Kad to nedaryti jie sukurs arba nauduosis kitu servisu. O SWIFT yra privati kompanija ji tame nesuinteresuota. Tai jums neatrodo kad galimai ožio Lietuviai su savo smarve nepatiks nei europos verslui nei ju valdžiom. Ir galiausiai su ožiais niekas nekalbes ir net šikti viename gektare neprises.

O

O portretas
Atjungsim tuo iš si gimėlius, jie ne žmonės. Bjauresmis už vokietijos fašistus, o putinas bjauresnis už hutkerį

sitai

sitai portretas
eurosaikai svarbu tik banknotai ir karai kurie juos platina juk sumazejus populiacijai ju lieka daugiau ir rupesciu maziau rotsildu programa vykdoma i kuria pasinere ir putka tik batka balansuoja ===
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių