Quantcast

Vokietijoje sulaikytas dėl 2015 metų atakų Paryžiuje ieškotas bosnis

  • Teksto dydis:

Vokietijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė sulaikę bosnį, ieškotą dėl 2015 metų teroristinių atakų Paryžiuje, ir rengiasi jį išduoti Belgijai.

 

„Belgija yra paskelbusi Europos arešto orderį suimti šį asmenį. Jis įtariamas padėjęs teroristinei organizacijai, susijusiai su 2015 metų lapkričio 13-osios teroristinėmis atakomis, įskaitant išpuolį koncertų salėje „Bataclan“, – rašoma Vokietijos federalinės policijos biuro ir Dresdeno prokuratūros bendrame pareiškime.

Jame nurodoma, kad 39 metų įtariamasis buvo sulaikytas birželio 20-osios naktį.

Pasak vokiečių pareigūnų, šis asmuo figūravo atskirame tyrime dėl dviejų Bosnijos piliečių, įtariamų pažeidus kovinių ginklų kontrolės įstatymą.

Šio dar nebaigto tyrimo metu buvo nustatyta įtariamojo, kurio pavardė neskelbiama, buvimo vieta.

Praėjusią savaitę jis stojo prieš vokiečių teisėją dėl belgų išduoto Europos arešto orderio ir dabar laukia išdavimo Belgijai.

2015 metų lapkritį Paryžiuje per koordinuotas „Islamo valstybės“ (IS) atakas salėje „Bataclan“, nacionaliniame stadione ir keliose kavinėse žuvo 130 žmonių.

Sirijoje ir Irake dideles teritorijas kontroliavusi IS prisiėmė atsakomybę už atakas Prancūzijos sostinėje, kurios, kaip teigiama, buvo koordinuojamos iš Briuselio.

IS taip pat prisiėmė atsakomybę už mirtininkų atakas 2016 metų kovą Belgijos sostinėje, per kurias žuvo 32 ir buvo sužeista dar šimtai žmonių.

Manoma, kad abu teroro išpuolius įvykdė ta pati Briuselio kuopelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių