Quantcast

Vokietijoje 10 tūkst. protestuotojų paminėjo rasistinių šaudynių aukas

Maždaug 10 tūkst. protestuotojų sekmadienį žygiavo Vokietijos Hanau miesto gatvėmis gedėdami devynių žmonių, kuriuos keturiomis dienomis anksčiau nušovė imigrantų nekentęs užpuolikas.

„Šios dienos ir valandos yra juodžiausios ir tamsiausios, kokias tik taikos metais yra išgyvenęs mūsų miestas“, – susirinkusiai miniai pasakė Hanau meras Clausas Kaminsky (Klausas Kaminskis), kurį citavo naujienų agentūra DPA. Tačiau, pasak jo, norintiems suskaldyti visuomenę to padaryti nepavyks, „nes mūsų daugiau ir mes to neleisime“.

43 metų vokietis trečiadienį netoli Frankfurto esančiame Hanau nušovė devynis žmones, o tada veikiausiai nušovė savo motiną ir nusišovė. Pranešama, kad penkios aukos yra Turkijos piliečiai. Užpuolikas paliko padrikų tekstų ir vaizdo įrašų, kuriuose reiškė paramą rasistinėms pažiūroms, ragino vykdyti genocidą ir teigė, kad nuo pat gimimo buvo stebimas.

Turkijos ambasadorius Vokietijoje Ali Kemalis Aydinas (Ali Kemalis Aidinas) perspėjo, kad Vokietijoje prieš turkų imigrantus įvykdoma vis daugiau neapykantos nusikaltimų.

„Tai negali tęstis“, – per protestą sakė A. K. Aydinas.

Minima rasistinė ataka yra trečias žmonių aukų pareikalavęs kraštutinių dešiniųjų išpuolis Vokietijoje per kelis pastaruosius mėnesius. Spalio mėnesį buvo įvykdyta antisemitinė ataka prieš sinagogą Halėje, o birželį buvo nužudytas regiono politikas, rėmęs kanclerės Angelos Merkel imigrantams palankią politiką.

Trečiadienio išpuolis įvykdytas tokiu metu, kai kraštutinių dešiniųjų antiimigracinė „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) tapo pirma per dešimtmečius politine partija, įsitvirtinusia kaip reikšminga kraštutinės dešinės jėga. Visos aukos yra imigrantai ar imigrantų palikuoniai, o šią partiją daug kas kaltina kuriant atmosferą, sudarančią sąlygas tarpti dešiniojo sparno ekstremizmui ir rasizmui.

Po šaudynių kasdien rengiami aukų paminėjimai su žvakutėmis, o šeštadienį įvyko kitas didelis protestas prieš rasizmą, kuriame taip pat dalyvavo tūkstančiai žmonių. Šią savaitę planuojamas dar vienas aukų atminimo renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bukite atsargus ..

Bukite atsargus .. portretas
... nepavydekite vokieciu liaudziai

juoda

juoda  portretas
spalva greit visiskai panaikins baltaja,kuri yra bejege tam pasipriesinti.

Kur tai vyksta

Kur tai vyksta portretas
Čia Vokietijos vėliavos ???????????????????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių