Quantcast

Vokietija stabdo skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina dėl kraujo krešumo incidentų

Vokietija pirmadienį sustabdė skiepijimą nuo koronavirusinės infekcijos bendrovės „AstraZeneca“ sukurta vakcina dėl Europoje užfiksuotų incidentų, kai paskiepytiems žmonėms susidarydavo kraujo krešulių, ir nurodė, kad reikia nuodugniai išanalizuoti padėtį.

„Po naujų pranešimų apie smegenų kraujagyslių trombozes, siejamas su skiepijimu Vokietijoje ir Europoje, PEI (Paulio Erhlicho (Paulio Erlicho) institutas) mano, kad būtini tolesni tyrimai“, – nurodė Sveikatos apsaugos ministerija, paminėdama už vakcinavimo priežiūrą atsakingą šalies instituciją.

„Europos vaistų agentūra (EVA) nuspręs, ar naujos išvados paveiks šios vakcinos patvirtinimą – ir kaip paveiks“, – pridūrė ministerija.

Kelios Europos šalys, įskaitant Airiją ir Nyderlandus, taip pat įšaldė  „AstraZeneca“ preparato, sukurto kartu su Oksfordo universitetu, naudojimą.

Jungtinėje Karalystėje ir Švedijoje įsikūrusi bendrovė bei Oksfordo universitetas teigė, kad jokio ryšio tarp jų vakcinos ir padidėjusio kraujo krešumo nėra.

„AstraZeneca“ nurodė, kad buvo pranešta apie 15 giliųjų venų trombozės (GVT) ir 22 plaučių embolijos atvejų šiuo preparatu paskiepytiems asmenis. Anot bendrovės, šis skaičius, vertinant pagal bendrą suleistų dozių kiekį, yra „daug mažesnis, negu būtų galima tikėtis natūraliomis sąlygomis bendroje populiacijoje“.

Ši vakcina plačiai naudojama skiepijant Britanijoje, bet Europos Sąjunga susidūrė su „AstraZeneca“ preparato tiekimo sutrikimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Nesenai tik rašet kad nieko bendro vakcina su krešumu kraujo neturi. Dabar jau atvirkščiai ,tai gal išvis nesąmonių nerasinekit. Palaukit kol medicinos ekspertė simonyte nuspręs klounai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių