Quantcast

Vokietija: Izraelis turi teisę gintis nuo palestiniečių kovotojų

Vokietija trečiadienį pareiškė, kad Izraelis turi „teisę gintis“ nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų, augant tarptautiniam susirūpinimui dėl smurto protrūkio.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas  Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) nurodė, kad šalies vyriausybė „griežčiausiai smerkia šias nepaliaujamas raketų atakas iš Gazos Ruožo į Izraelio miestus“ ir pridūrė, kad jos „negali būti pateisinamos“.

„Izraelis turi teisę gintis nuo šių atakų“, – pridūrė jis.

S. Seibertas pabrėžė, kad per virtinę pastarosiomis dienomis nuo „Hamas“ ir su šiuo islamistų judėjimu „susijusių ekstremistinių grupių“ raketų atakų žuvo ir arabų, ir žydų Izraelio piliečių.

„Jų tikslas yra savavališkai ir nesirenkant žudyti žmones“, – sakė jis.

Pasak Izraelio armijos, nuo pirmadienio palestiniečių kovotojai paleido daugiau nei 1 000 raketų. Tuo metu Izraelio pajėgos surengė šimtus aviacijos smūgių prieš „Hamas“ ir kitas islamistines grupuotes tankiai gyvenamame Gazos Ruože.

Intensyviausi susirėmimai per pastaruosius septynerius metus nuo pirmadienio Gazos Ruože pareikalavo mažiausiai 48 žmonių, įskaitant 14 vaikų, gyvybių. Dar du palestiniečiai žuvo Vakarų Krante; smurtas taip pat nusinešė penkias izraeliečių gyvybes.

Ši kraujo liejimą išprovokavo savaitgalį vykę dideli neramumai Jeruzalės Al Aksos mečetės komplekse, laikomame šventu tiek musulmonų, tiek judėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
kad netik jav bet ir vokiecius uzvalde zydu gegemonija kai braunasi i svetyma teritorija o gave i kaulus vykdo genocida ir dar irodineja kad /vsio zakonno/ ciniskiau nebuna nes merkel ko gero sioniste?;;;

Skaitytojas apsvaigusiam

Skaitytojas apsvaigusiam portretas
Eik tik tai tu, soviete!!! Čemodan-vokzal-ural!!!

kiek laiko reiks

kiek laiko reiks portretas
Kad vokieciai nusvaigtu, jog sovietai teisetai gynesi nuo lietuvos partizanu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių