Quantcast

Visose Sankt Peterburgo šventovėse aukojamos gedulo mišios už teroro aukas

  • Teksto dydis:

Sankt Peterburgo šventovėse ir mečetėse antradienį vidurdienį prasidėjo gedulingos pamaldos už balandžio 3 dieną per teroristinį išpuolį metropolitene žuvusius žmones.

Kaip pranešė Sankt Peterburgo vyskupijos spaudos tarnyba , visose Sankt Peterburgo eparchijos šventovėse vyks pamaldos už žuvusiuosius ir bus meldžiama sveikatos visiems nukentėjusiesiems.

„Tragedijos, panašios į pastarąją, primena mums, kad mūsų pasaulyje egzistuoja blogis, kurio šaltinis yra laisvoje velnio apgauto žmogaus širdyje. Klastingai veikdamas, blogis nesirenka, kam smogti. Ar galime ką nors priešpastatyti šiam blogiui? Tik gėris ir tarpusavio meilė, solidarumas ir sutarimas gali jį įveikti“, – sakoma Sankt Peterburgo ir Ladogos metropolito Varsonofijaus kreipimesi.

Kaip skelbiama Sankt Peterburgo ir Rusijos šiaurės vakarų regiono Musulmonų dvasinės valdybos tinklalapyje, Rusijos šiaurinės sostinės mečetėse vyksta pamaldos už sprogdinimo Sankt Peterburgo metropolitene aukas, meldžiama sveikatos nukentėjusiems žmonėms.

„Mūsų širdys gedi kartu su visais Sankt Peterburgo ir Rusijos gyventojais. Turime būti vieningi, kaip buvo vieningi mūsų seneliai ir močiutės, tėvai ir motinos, kai sunkiais metais gynė šalį. Terorizmas neturi nei tautybės, nei religijos. Aukščiausiasis nubaus pasikėsinusius į tai, kas šventa – žmogaus gyvybę“, – savo kreipimesi rašo Sankt Peterburgo ir Rusijos šiaurės vakarų regiono muftijus Ravilis Hazratas Pančejevas.

Antradienį ryte Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas aukojo gedulingas mišias už visas teroro akto Sankt Peterburge aukas.

„Šis teroro aktas meta iššūkį ne tik valdžiai, ne tik teisėsaugos institucijoms ir tiems, kas pašauktas rūpintis piliečių saugumu. Šis teroro aktas meta iššūkį mums visiems, visai tautai“, – sakė patriarchas prieš gedulo mišias Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje.

Pasak patriarcho Kirilo, „turime dar geriau suvokti, kaip svarbu išsaugoti taiką ir mūsų šalies nepriklausomybę, turime dar geriau suvokti mūsų bendrą atsakomybę už mūsų tautos ateitį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių