Quantcast

Virusas patvirtintas aštuoniolikai Astravo AE darbuotojų

Koronaviruso SARS-CoV-2 sukeliama COVID-19 liga nustatyta 18-ai Astravo atominės elektrinės darbuotojų, pranešė jėgainės vadovybė.

„Gegužės 26 dienos duomenimis, 18-os jėgainės darbuotojų testų dėl COVID-19 rezultatai buvo teigiami“, – teigiama pranešime.

Jame pažymima, jog visais šiais atvejais ligos eiga yra besimptomė, lengvos formos, visi susirgusieji karantinuoti namuose, yra prižiūrimi gydytojų. Dar 81 žmogus dėl tiesioginių kontaktų su užsikrėtusiais izoliuotas.

„AE statyba vyksta įprastu režimu“, – teigiama pranešime.

Tuo tarpu Astravo AE statančios Rusijos „Rosatom“ vadovas Aleksejus Lichačiovas pirmadienį teigė, kad šios branduolinės jėgainės statybvietėje jau užfiksuota maždaug šimtas COVID-19 atvejų.

„Statybos aikštelėje Baltarusijoje nustatyta apie 100 teigiamų (COVID-19) testų. Tai ne tik mūsų darbuotojai, bet ir Baltarusijos užsakovo atstovai“, – sakė M. Lichačiovas.

Šio mėnesio pradžioje į Astravo AE iš Rusijos buvo atgabentas branduolinis kuras pirmajam reaktoriui, kurį planuojama įjungti liepos mėnesį.

Jėgainė turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug vieneriems metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O tu ---abelis besmegenis,,,saugokis kis ,kis,,nes pavirsi blusa

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Koks ožiui džiaugsmas,laimė, Astravo ELEKTRINĖJ susirgo.Gal užlinks iš džiaugsmo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių