Quantcast

Virusas Ispanijoje ir toliau glemžiasi gyvybes: 331 naujas mirties atvejis

Ispanija pirmadienį pranešė apie 331 naują mirties nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejį, nors išvakarėse buvo užfiksuotas mažiausias naujų mirčių skaičius per daugiau kaip mėnesį.

Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtais duomenimis, iš viso Ispanijoje nuo koronaviruso mirė 23 521 žmogus. Daugiau COVID-19 aukų registruota tik Jungtinėse Valstijose ir Italijoje.

Sekmadienį buvo pranešta apie 288 naujus mirties nuo koronaviruso atvejus – tai buvo mažiausias paros aukų skaičius per daugiau kaip penkias savaites ir dar vienas požymis, kad viruso siautėjimas šalyje slopsta.

Pareigūnai mano, kad epidemijos pikas įvyko balandžio 2 dieną, kai paros aukų skaičius buvo 950.

Beveik 47 mln. Ispanijos gyventojų daugiau kaip šešias savaites gyveno vieno griežčiausių pasaulyje karantino sąlygomis, kai išeiti iš namų buvo leidžiama tik suaugusiesiems ir tik nusipirkti maisto, vaistų ar pavedžioti šuns.

Sekmadienį šalis pradėjo švelninti karantino sąlygas: jaunesniems nei 14 metų vaikams po šešių savaičių draudimo pagaliau leista išeiti į lauką pasivaikščioti, pabėgioti ar pasivažinėti dviračiu prižiūrint vienam iš tėvų.

Pagal naująsias taisykles vaikai gali kasdien išeiti į lauką ir būti ten iki valandos, vieno kilometro spinduliu aplink savo namus. Panašus sąlygų sušvelninimas likusiems gyventojams įsigalios šeštadienį.

Ispanijoje iki šiol užregistruota daugiau kaip 210 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Tai antras pagal dydį skaičius pasaulyje, bet Sveikatos apsaugos ministerija registruoja tik testais patvirtintus užsikrėtimo atvejus.

Iki praėjusios savaitės pabaigos vyriausybė taip pat įtraukdavo į sąrašą asmenis, kurių kraujyje būdavo nustatoma antikūnų prieš virusą.

Pirmadienį vyriausybė pradėjo 60 tūkst. žmonių antikūnų paplitimo tyrimą, kad surinktų informacijos apie tikrąjį su virusu susidūrusių gyventojų, kurių organizme atsirado antikūnų prieš jį, skaičių.

Karolio III sveikatos instituto vadovė Raquel Yotti (Rakel Joti) sakė, kad tyrimas sudarys sąlygas ekspertams pamatyti tikrąjį „žmonių, susidūrusių su virusu“, skaičių.

„Svarbu žinoti viruso plitimą nacionaliniu, regioniniu ir vietos lygmenimis,... žinoti, ar tai vyko bendruomenių lygmeniu, kaip jis gali plisti namuose“, – sakė ji.

Kovo 14 dieną paskelbtas karantinas turi galioti bent iki gegužės 9-osios. Vyriausybė svarsto tolesnius suvaržymų švelninimo žingsnius antroje gegužės pusėje.

Nuo COVID-19 pasveikusių žmonių Ispanijoje jau yra gerokai virš 100 tūkstančių.

Labiausiai nuo epidemijos nukentėjo Madridas, kur užregistruota 34 proc. visų mirties atvejų, bet padėtis jau pagerėjo tiek, kad šią savaitę pareigūnai turėtų uždaryti didžiulę lauko ligoninę, pastatytą rytiniame sostinės pakraštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių