Quantcast

Virdžinijos policija: per šaudynes parduotuvėje „Walmart“ žuvo keli žmonės

  • Teksto dydis:

Vėlų antradienio vakarą JAV Virdžinijos valstijoje, parduotuvėje „Walmart“ šaulys nušovė kelis asmenis, pranešė policijos ir miesto pareigūnai.

Pasak jų, užpuolikas taip pat yra negyvas.

Rasti „keli žuvusieji ir keli sužeistieji“, išpuolio vietoje žurnalistams sakė Česapiko policijos departamento pareigūnas Leo Kosinski (Lio Kosinskis). Jo teigimu, greitojo reagavimo pareigūnai į parduotuvę įžengė „iš karto“, kai tik atvyko.

„Manoma, kad buvo vienas šaulys, jis šiuo metu yra miręs“, – pridūrė L. Kosinski.

Česapiko miesto paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat pranešama, kad policija „patvirtino aktyvų šaudymo incidentą, per kurį žuvo žmonių, parduotuvėje „Walmart“.

„Mūsų... tarnybų pareigūnai yra gerai apmokyti ir pasirengę reaguoti; prašome duoti jiems erdvės tai daryti“, – priduriama pranešime.

Žinių reportažuose matyti, kad įvykio vietoje buvo daug policijos. L. Kosinski taip pat teigė, kad keli pareigūnai ir tyrėjai tikrino parduotuvę ir aplinkinę teritoriją.

Tikslus žuvusiųjų skaičius vis dar neaiškus, bet televizijos kanalo CBS filialas WUSA pranešė, kad policija mano, jog galėjo žūti ne daugiau kaip 10 žmonių.

Šiam regionui atstovaujanti Virdžinijos valstijos senatorė Louise Lucas (Luis Liukas) sakė, jog jai „be galo skaudu dėl to, kad naujausios šaudynės Amerikoje šįvakar įvyko mano apygardoje Česapike, Virdžinijos valstijoje, esančioje parduotuvėje „Walmart“.

„Nenusiraminsiu, kol nerasime sprendimų, kaip sustabdyti šią smurto panaudojant šaunamuosius ginklus epidemiją mūsų šalyje, nusinešančią tiek daug gyvybių“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė L. Lucas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių