Quantcast

Vietnamas dėl Britanijoje rastų 39 mirusių migrantų sulaikė dar 8 asmenis

  • Teksto dydis:

Vietnamo policija areštavo dar aštuonis įtariamuosius, siejamus su 39 šios šalies piliečių, kurie buvo rasti vilkiko priekaboje-šaldytuve pietryčių Anglijoje, mirtimi.

Šie aštuoni asmenys buvo areštuoti sekmadienį, dėl kaltinimų organizavus nelegalų žmonių gabenimą į užsienį, tęsiantis dideliam tarptautiniam tyrimui dėl šios numanomos nelegalios migracijos tragedijos. Jokių detalių apie sulaikytuosius Vietnamo policija nepateikė.

Britų policija praėjusią savaitę paskelbė, kad visos 39 aukos yra Vietnamo piliečiai. Britų detektyvai iš pradžių teigė, kad žuvusieji, aptikti netoli Anglijos pietryčiuose esančio Purflito uosto spalio 23 dieną, buvo kilę iš Kinijos, tačiau vėliau su institucijomis susisiekė dėl dingusių artimųjų nuogąstavusios vietnamiečių šeimos.

Jungtinės Karalystės policija pateikė kaltinimus 25 metų Šiaurės Airijos gyventojui Maurice'ui Robinsonui (Morisui Robinsonui) dėl 39 migrantų netyčinio nužudymo, taip pat sąmokslo vykdyti prekybą žmonėmis. Policijos teigimu, minėtas vyras atvairavo vilkiką į Purflitą, kur buvo prikabinta priekaba, atgabenta keltu iš Zebriugės Belgijoje.

Dar vienas vyras buvo suimtas penktadienį Airijoje bei dar du – Vietname.

Britų pareigūnai, kuriems pavesta identifikuoti aukas, bendradarbiauja su pareigūnais Vietname ir ieško informacijos apie žmones, dėl kurių dingimo kreipėsi šeimos ir kurie, kaip manoma, vyko į Angliją.

Kaip rašė Vietnamo valstybinis laikraštis „Thanh Nien“, Vietnamas išsiuntė į JK dar vieną delegaciją su pareigūnais iš Visuomenės saugumo ministerijos ir Užsienio reikalų ministerijos, drauge su britų pareigūnais tirti šios bylos.

„Vyriausybė stengiasi kuo greičiau pagal Vietnamo, Britanijos ir tarptautinius įstatymus pargabenti aukų palaikus“, – laikraščiui sakė Vietnamo visuomenės saugumo ministras generolas To Lamas.

Manoma, kad aukos – 31 vyras ir aštuonios moterys – sumokėjo kontrabandininkams už slaptą nugabenimą į Angliją. Policija nepateikė detalių apie schemą.

Šeštadienio vakarą Londono vietnamiečių bendruomenė buvo susirinkusi paminėti ir pagerbti tragedijos aukų.

Pastorius Simonas Nguyenas (Saimonas Ngujenas) meldėsi už aukas ir jų artimuosius Vietname.

„Reiškiame savo užuojautą žmonėms, netekusiems gyvybių kelyje ieškant laisvės, orumo ir laimės“, – sakė jis, o vėliau meldėsi už tuos, kas neteko savo „sūnų ir dukterų“.

Sekmadienį buvo surengtos pamaldos Švenčiausiojo Vardo ir Švenčiausiosios Širdies Dievo Motinos bažnyčioje Rytų Londone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Kada prades sulaikyti klano narius, gabenancius milijonus teroristu i Europa per Vidurzemio jura?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių