Quantcast

Vienuolika prancūzų vyskupų kaltinami seksualiniu smurtu

Vienuolika buvusių ar tebedirbančių Prancūzijos vyskupų buvo apkaltinti seksualiniu smurtu, įskaitant buvusį Bordo vyskupą, kuris prisipažino prieš 35 metus išnaudojęs nepilnametį asmenį, pirmadienį paskelbė aukšto rango bažnytinė institucija.

Ilgametis Bordo vyskupas Jeanas-Pierre'as Ricard'as (Žanas Pjeras Rikaras), kurį popiežius Pranciškus 2016 metais paskyrė kardinolu, prisipažino dėl „smerktino“ poelgio su keturiolikmečiu asmeniu, žurnalistams sakė Prancūzijos vyskupų konferencijos pirmininkas Ericas de Moulinsas-Beaufort'as (Erikas de Mulensas-Boforas).

Kaltinamiesiems bus iškeltos civilinės bylos arba pradėtos bažnytinės drausminės procedūros, žurnalistams sakė šiaurės rytinio Reimso arkivyskupas E. de Moulinsas-Beaufort'as.

Prancūzų vyskupai susirinko Lurde Prancūzijos pietvakariuose į savo rudens konferenciją ir joje planuoja aptarti, kaip gerinti komunikaciją bei didinti skaidrumą dėl dvasininkams reiškiamų įtarimų lytiniais nusikaltimais.

Bažnyčią pernai supurtė tyrimo išvados, kuriomis buvo patvirtinta, kad nuo praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio daug kunigų, diakonų ir Bažnyčios narių pasauliečių išnaudodavo vaikus.

Tyrimo metu nustatyta, kad dvasininkai pastaruosius septynis dešimtmečius išnaudojo 216 tūkst. nepilnamečių. Įtraukus kaltinimus Bažnyčios nariams pasauliečiams, pavyzdžiui, katalikiškų mokyklų mokytojams, šis skaičius padidėja iki 330 tūkstančių.

Ataskaitą pateikusi komisija pasmerkė pastangų apsaugoti dvasininkus nuo baudžiamojo persekiojimo „sisteminį pobūdį“ ir paragino Bažnyčią sumokėti kompensacijas aukoms.

J.-P. Ricard'as 2019 metais pasitraukė iš Bordo vyskupo pareigų, bet tebėra kardinolas – šis rangas paprastai išsaugomas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

katalikas-

katalikas- portretas
kad taip elgiasi pedofilai VYSKUPAI, kaltas ne tik POPIEŽIUS, bet ir sėdintis ant debesėlio.

celibato

celibato  portretas
Vaisiai...

Litovcas katalikas

Litovcas katalikas portretas
Bet cia nesamone. Cia melas. Cia provokacija. Politinis susidorojimas cia. Taip negali buti. Kataliku kunigai nera pedofilai. Dievas mato.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių