Quantcast

Viduržemio jūroje žuvo du migrantai, 20 dingo be žinios

Viduržemio jūroje tarp Tuniso ir Italijos nuskendus migrantus gabenusiam laivui, mažiausiai du žuvo, o dar apie 20 dingo be žinios, sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė Vokietijos pagalbos grupė „ResQship“.

Dar 22 žmones išgelbėjo grupės laivas „Nadir“, nugabenęs juos į Italijos Lampedūzos salą, sakė „ResQship“ atstovas Stefenas Seyfertas (Stefenas Zeifertas). Migrantų laivelis nuskendo naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Tarp išgelbėtųjų buvo vyrų, moterų, įskaitant nėščiąją, ir vaikų iš Kamerūno, Dramblio Kaulo Kranto ir Malio, AFP sakė laivo kapitonas Ingo Werthas (Ingas Vertas).

Laivo įgula taip pat aptiko dviejų vyrų kūnus.

Kai laivas išplaukė iš Tuniso miesto Sfakso, jame iš viso buvo apie 40 migrantų, sakė S. Seyfertas.

„Darėme viską, ką galėjome, kad išgelbėtume daugiau žmonių, bet nepavyko“, – pridūrė jis bei pripažino sklandų grupės bendradarbiavimą su Italijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Italijos naujienų agentūros ANSA duomenimis, tarp išsigelbėjusiųjų yra devynios moterys. Nurodyta, kad dingusiųjų be žinios yra 18.

Manoma, kad migrantai už šią kelionę sumokėjo po 3 000 Tuniso dinarų (apie 904 eurų).

Anksčiau sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ aprašydama savo operaciją „ResQship“ teigė, kad jiems atvykus į įvykio vietą, migrantai jau buvo vandenyje išbuvę apie dvi valandas.

Tramplinas

Grupės teigimu, ji ne tik išgelbėjo 22 žmones, bet ir rado du kūnus.

„Tai nenusakoma tragedija, kurios buvo galima ir reikėjo išvengti taikant humanitarinį požiūrį į migraciją, o ne aptveriant Europos sienas spygliuota tvora“, – pridūrė ji.

Pastarosiomis dienomis Lampedūzoje, kuri nuo Tuniso pakrantės nutolusi tik apie 150 km, išsilaipino tūkstančiai migrantų.

Pastarasis incidentas yra naujausias iš nelaimių Viduržemio jūroje virtinės. Dešimtys ją perplaukti bandžiusių migrantų nuskendo, o dar dešimtis teko gelbėti iš mažų ir trapių laivelių.

Jais vis dažniau naudojamasi kaip tramplinu pavojingiems atvykstančiųjų iš Afrikos vakarų, Sudano ir kitų šio žemyno vietų bandymams pasiekti saugesnį ir kokybiškesnį gyvenimą Europoje.

Italija jau kurį laiką skundžiasi dėl prie jos krantų atvykstančių migrantų skaičiaus.

Šalies vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo metų pradžios į Italiją atvyko daugiau kaip 14 000 migrantų – gerokai daugiau nei 5 300 migrantų, per tą patį laikotarpį atvykusių 2022 metais, ir 4 300 migrantų, atvykusių 2021 metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
atrodo smulkmena, bet kaip maloniai nuteikia.

tai

tai portretas
kaip cia gaunasi musu lietuvis 1 baigia irklais perplaukt atlanta o cia vidurzemio juroje skesta ir ne 1 o buriais gal juos kazkas is po vandens paskandina ? ko gero tik taip galima paaiskint ju zuti nes jie nelaukiami ?===

Jonas

Jonas portretas
Jiems taip ir reikia.Lietuvis ne vienas paskendo kaip bėgo i Ameriką nuo II pasaulinio karo.Ir čia tas pats,jų pasirinkimas yra.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių