Quantcast

Vidurio Ukrainoje per Rusijos raketų smūgius žuvo trys žmonės

Per Rusijos raketų smūgius geležinkelio infrastruktūrai ir kariniam aerodromui Ukrainos centrinėje dalyje šeštadienį žuvo mažiausiai trys žmonės, įskaitant vieną kariškį, pranešė Kirovohrado srities administracijos vadovas.

„Devyni ukrainiečių kariai buvo sužeisti, vienas karys žuvo. Taip pat žuvo du elektros pastotės sargai“, – žurnalistams sakė Andrijus Raikovyčius.

Vidurio Ukraina pastaraisiais mėnesiais buvo laikoma santykinai saugia, palyginti su rytiniu Donbaso regionu, kur vyko įnirtingiausi mūšiai. Dabar Maskva kontroliuoja beveik visą Donbasą, jos kariuomenei liepos pradžioje užėmus paskutiniąsias ukrainiečių pajėgų tvirtoves Luhansko srityje, kuri kartu su Donecko sritimi sudaro šį pramoninį regioną.

Anksčiau šeštadienį A. Raikovyčius socialiniuose tinkluose pranešė, kad 13 iš jūros paleistų Rusijos sparnuotųjų raketų smogė teritorijai šalia Kirovohrado srities administracinio centro.

„Buvo smogta infrastruktūros objektams, esantiems už srities administracinio centro ribų, visų pirma Kanatovės kariniam aerodromui ir vienam Ukrainos geležinkelių bendrovės objektui“, – sakė jis.

Kirovohrado srities administracinis centras Kropyvnyckas turi apie 220 tūkst. gyventojų ir yra už maždaug 300 km į pietus nuo sostinės Kyjivo. 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeraketų smūgiairaketų atakažuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių