Quantcast

Vidurio Rusiją siaubia pragariški gaisrai: po griuvėsiais ieškoma lavonų, gyvieji – be namų

  • Teksto dydis:

Sosvos vidurio Rusijoje, kur gyveno apie 7 tūkstančius žmonių, beveik neliko. Vos per parą ugnis čia sunaikino apie 150 statinių. Beveik visi iš jų – gyvenamieji, praneša LNK.

„Tai buvo mamos namas, dabar bandome ją rasti, nes tarp išgyvenusiųjų jos nėra. Ji buvo sena – 90-ties metų. Kol važiavome iš Serovo miesto, namas visas sudegė“, – pasakojo rusė, rodydama į sudegusį savo mamos namą.

Ieškodami griuvėsiuose ugniagesiai rado dar ir apanglėjusio vyro palaikus. Tikslų aukų skaičių Rusijos valdžia slepia. Liepsnos niokoja bent dešimt Uralo gyvenviečių.

Ugniagesiams pavyko ugnį lokalizuoti 9 tūkst. kv. m. plote. Be pastogės jau liko keli šimtai žmonių. Juos valdžia kol kas kelia į laikino apgyvendinimo įstaigas ir žada, kad statys vieną didžiulį šešiabutį namą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Priemonių dėl namų statybos ir atkūrimo bus imtasi pagal komisijos sprendimą. Apsvarstysime kiekvieną atvejį atskirai, parengsime laikino apgyvendinimo vietas. Jomis ir galėsite naudotis“, – kalbėjo Sverdlovsko srities viešojo saugumo ministras Aleksandr Kudriavcev.

Sosvos praktiškai neliko – ir mokykla, ir ligoninė, net pataisos kolonija sudegė visiškai. Teko evakuoti net 240 kalinių. Gaisras, įtariama, ir kilo dėl greta pataisos įstaigos užsidegusios sausos žolės. Iš pradžių tirta, ar gaisras kilo ne lentpjūvėje. Stiprus vėjas ugnį išnešiojo žaibiškai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijagaisraigaisrai rusijojeLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių