Quantcast

Vandalai nusitaikė į aukšto rango respublikonų ir demokratų namus

Vandalai nusitaikė į respublikonų daugumos lyderio JAV Senate Mitcho McConnello (Mičo Makonelo) ir demokratės Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) namus, ant kurių pripaišė grafičių, prišlakstė netikro kraujo ir paliko kiaulės galvą, šeštadienį skelbia JAV žiniasklaida.

Ant M. McConnello namo įėjimo durų ir lango Luisvilyje, Kentukio valstijoje, buvo užrašyta „Kur mano pinigai“ ir „Mitchas žudo vargšus“, pranešė šalies žiniasklaida.

Tuo metu prie N. Pelosi namų San Fransiske buvo palikta kiaulės galva ir prilieta netikro kraujo.

Aukščiausio rango respublikonų ir demokratų namai tapo vandalų taikiniu po to, kai kilo aršūs debatai dėl finansinės paramos amerikiečiams paketo, susijusio su COVID-19.

Ilgai lauktas 900 mlrd. JAV dolerių vertės finansinės paramos paketas buvo galiausiai patvirtintas gruodį, o demokratų vadovaujami Atstovų Rūmai dar pritarė tiesioginių išmokų JAV mokesčių mokėtojams didinimui nuo 600 iki 2 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau respublikonų kontroliuojamas Senatas iki šiol nepritarė pastarajai iniciatyvai, nepaisant įpykusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) raginimų tai padaryti.

„Senato niekas nespaus dalinti dar daugiau skolintų pinigų turtingiems demokratų draugams, kuriems nereikia pagalbos“, – trečiadienį žurnalistams sakė M. McConnellas.

Kentukio policija pranešė, kad incidentas respublikono namuose buvo užfiksuotas šeštadienį apie 5 val. ryto vietos (12 val. Lietuvos) laiku. Apie tai pranešė vietinis naujienų kanalas WAS11. Neaišku, ar tuo metu kažkas buvo namuose.

M. McConnellas nupieštą grafitį pavadino „radikalų įniršiu“ ir pridūrė, kad „vandalizmui ir baimės politikai nėra vietos mūsų visuomenėje“.

San Fransiske ant N. Pelosi namų garažo durų buvo purškiamais dažais parašyta ir nubraukta suma „$2K“ (2 tūkst. JAV dolerių), taip pat „Atšaukite nuomą!“ ir „Mes norime visko!“

Miesto policija tiria šį incidentą, pranešė „NBC News“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Ir durnyne kur tu sėdi

Anonimas

Anonimas portretas
Ta pati laikas daryti Turniskese ir ne tik...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių