Quantcast

V. Zelenskis – rusų kariams: būsite žudomi vienas po kito, nes šis karas – istorinė Rusijos klaida

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariai visiškai išlaisvino Lymano miestą nuo okupantų. Pasak britų žvalgybos, vietovės išlaisvinimas atveria kelią Ukrainos kariams veržtis gilyn į Rusijos okupuotą teritoriją, praneša LNK.

„Lymanas visiškai išvalytas. Dėkoju mūsų kariuomenei, dėkoju mūsų kariams. Šlovė Ukrainai“, – tokiais žodžiais Ukrainos prezidentas Vladymyras Zelenskis pasidalijo geromis žiniomis apie atkovotas žemes.

Vakar popietę Ukrainos prezidentas paskelbė, kad Donecko srities miestas Lymanas visiškai išvalytas nuo okupantų.

„Mieli ukrainiečiai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos susigrąžino Donecko srities Lymano miestą. Tegul rasistai žino, kad jie negyvens mūsų žemėse. Šlovė Ukrainai.“

Lymano išlaisvinimas atvėrė kelią Ukrainos kariams veržtis gilyn į Rusijos okupuotą teritoriją. Ukrainos prezidentas pažadėjo iš Rusijos pajėgų atkovoti daugiau teritorijų šalies rytiniame Donbaso regione.

„Kol jūs visi neišspręsite problemos su tuo, kuris pradėjo šį beprasmį Rusijos karą su Ukraina, būsite žudomi vienas po kito tapdami atpirkimo ožiais, nes šis karas yra istorinė Rusijos klaida“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Ukrainos kariuomenė laiko liniją prie Siversko miesto strateginio taško tarp Lymano ir Luhansko srities. Britų žvalgyba teigia, kad okupantai greičiausiai patyrė daug nuostolių iš Lymano traukdamiesi vieninteliu keliu – Lymanas buvo priešakyje tiekimo linijų, kuriomis Rusija gabeno savo karius ir įrangą į Pietus ir Vakarus.

„Suprantame, kad visur greitai prasiveržti nepavyks, mums reikia daugiau paramos iš Vakarų sąjungininkų, daugiau šaudmenų, ginklų ir karių, nes turime turėti jėgos pranašumą, kad galėtume atremti puolimą“, – tvirtino V. Zelenskis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Okupantai vakar ryte paleido keturias raketas į Zaporižę. Laimei, aukų išvengta. Mieste esanti didžiausia Europos branduolinė elektrinė – vėl dėmesio centre. Tarptautinės atominės energijos agentūros direktorius pareikalavo paleisti rusų sulaikytą elektrinės vadovą. Okupantai jį sulaikė užvakar. Jis esą buvo iškeltas iš automobilio ir užrištomis akimis nuvarytas nežinoma kryptimi.

Pirmą kartą nuo karo pradžios popiežius Pranciškus kreipėsi į V. Putiną: „Mano kreipimasis, visų pirma, skirtas Rusijos Federacijos prezidentui. Maldauju jo sustabdyti šią smurto ir mirties spiralę. Taip pat ir Dievo meilės savo tautai. Kita vertus, nuliūdęs dėl didžiulių Ukrainos žmonių kančių, dėl agresijos, kurią jie patyrė, kreipiuosi į Ukrainos prezidentą, kad jis būtų atviras rimtiems taikos pasiūlymams.“

Tačiau Rusija apie karo pabaigą nekalba ir į frontą siunčia vadinamuosius išlaisvintojus, socialiniuose tinkluose plinta vaizdai iš mobilizuotų rusų kasdienybės.


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisLymanaskaras UkrainojeLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių