Quantcast

V. Zelenskis pateko į avariją Kyjive

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pateko į avariją Kyjive, bet susižalojo nesunkiai, rašo „The Independent“.

Apie tai socialinėje žiniasklaidoje rašė atstovas spaudai Sergijus Nykyforovas. „Prezidentą apžiūrėjo gydytojas, rimtų sužalojimų jis nepatyrė“, – sakė jis.

Avarijos priežastis tiriama.

Tradiciniame vakaro pranešime, kurio vaizdo įrašas buvo paskelbtas netrukus po avarijos, V. Zelenskis sakė, kad „deokupuota beveik visa [Charkivo] sritis“.

„Tai buvo beprecedentis mūsų karių judėjimas – ukrainiečiai ir vėl sugebėjo padaryti tai, kas, daugelio manymu, buvo neįmanoma“, – pridūrė jis.

 

 

Ukraina neseniai pareiškė pasiekusi didelių laimėjimų šiaurės rytiniame Charkivo regione prie Rusijos sienos ir sakė atkovojusi teritorijų palei pietinį frontą netoli Chersono srities prie Juodosios jūros.

V. Zelenskis trečiadienį sakė, kad Rusijos okupacija 2014-aisiais aneksuotame Kryme „yra tragedija“, ir pažadėjo, kad Ukrainos kariuomenė galiausiai atkovos šį pusiasalį.

Ukrainiečių pajėgos Charkivo srityje nuo rugsėjo 6-osios atkovojo maždaug 8,5 tūkst. kv. km teritorijų, kuriose gyvena apie 150 tūkst. žmonių, sakė užsienio reikalų ministro pavaduotoja Hana Maliar.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskispateko į avariją

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių