Quantcast

V. Zelenskis paskelbė apie strateginį Rusijos pralaimėjimą: jie yra bailiai

  • Teksto dydis:

Urainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pakomentavo pastaruoju metu Rusijos okupantų įvykdytus raketų smūgius Ukrainos teritorijoje, praneša UNIAN.

„Šiąnakt jie smogė Černihivo srityje, taip pat ir į mokyklas. Žinoma, Rusijos valstybė yra tokia, kad bet koks švietimas tik trukdo. Bet ką galima pasiekti naikinant Ukrainos mokyklas? Visi Rusijos vadai, kurie tokius įsakymus duoda, tiesiog nepagydomai serga. Bet visos ligoninės, kurias sugriovė okupantai, visos mokyklos, visi universitetai kuriuos subombardavo, visi namai, tiltai, įmonės – viską atstatysime“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Rusijos okupantai šiandien atakavo Poltavos krašte esančią gamyklą, teigė V. Zelenskis, tam, kad ukrainiečiai neturėtų benzino. 

Rusijos strateginis pralaimėjimas jau akivaizdus visiems pasaulyje ir net tiems, kurie vis dar su jais bendrauja.

„Okupantai šiandien (05.12 – red. past.) smogė Poltavos krašte, Kremenčuge. Ir vėl gamykloje, kad žmonės neturėtų benzino (...) Bet ką tai jiems duoda?“ – retoriškai klausė V. Zelenskis.

Anot prezidento, Rusija karą jau pralaimėjo, tik dar nedrįsta to pripažinti. 

„Rusijos strateginis pralaimėjimas jau akivaizdus visiems pasaulyje ir net tiems, kurie vis dar su jais bendrauja. Rusijai tiesiog kol kas trūksta drąsos tai pripažinti. Jie yra bailiai. O tiesą jie bando paslėpti už raketų, oro ir artilerijos smūgių“, – įraše kalbėjo V. Zelenskis.

Ukrainos kariuomenė toliau gins savo šalį tol, kol bus užtikrintas saugumas ir išlaisvintos okupuotos Ukrainos teritorijos.

„Mūsų užduotis – kovoti tol, kol pasieksime savo tikslus šiame kare – išlaisvinti mūsų žemę, žmones ir užtikrinti mūsų saugumą“, – tvirtino prezidentas.

Ketvirtadienį, apie 17.20 val., Rusijos kariuomenė atakavo naftos perdirbimo gamyklą ir kitus Kremenčugo, Poltavos regione esančius įrenginius. Buvo paleista 8–12 raketų, pranešė UNIAN.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras UkrainojeUkrainos prezidentasZelenskio kalbakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių