Quantcast

V. Zelenskis paragino J. Trudeau laikytis tarptautinių sankcijų Rusijai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad sekmadienį kalbėjosi su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau ir paragino Otavą griežtai laikytis Rusijai taikomų sankcijų.

„Kalbėjausi su Justinu Trudeau. Padėkojau už nuolatinę galingą paramą gynybai. Pakartojau, kad tarptautinė pozicija dėl sankcijų turi būti principinga“, – tviteryje rašė V. Zelenskis.

„Po teroristinių išpuolių Vinycioje, Mykolajive, Časiv Jare ir kt. spaudimas turi būti didinamas, o ne mažinamas“, – teigė V. Zelenskis, paminėdamas Rusijos išpuolius Ukrainos miestuose toli nuo fronto linijos, per kuriuos žuvo dešimtys civilių gyventojų.

Kanada yra viena didžiausių Ukrainos tarptautinių rėmėjų, tačiau neseniai Otavos sprendimas Vokietijos prašymu grąžinti Kanadoje remontuojamą „Nord Stream 1“ dujotiekiui skirtą Rusijos turbiną sulaukė V. Zelenskio kritikos.

J. Trudeau biuras nurodė, kad abu lyderiai „aptarė, kaip svarbu išlaikyti tvirtą sąjungininkų vienybę ir toliau versti Rusiją patirti didelius nuostolius“.

Vadovaudamasi sankcijomis, įvestomis dėl karo Ukrainoje, Kanada iš pradžių atsisakė grąžinti turbiną Rusijai, o vėliau nusprendė ją perduoti Vokietijai.

Rusijos energetikos įmonė „Gazprom“ nuo birželio mėnesio smarkiai sumažino dujų tiekimą į Vokietiją per „Nord Stream 1“ ir kaip priežastį nurodė trūkstamą turbiną.

J. Trudeau teigė, kad jo šalis turi paremti Vokietiją ir kitas Europos sąjungininkes, susiduriančias su gresiančiu energijos trūkumu.

Dujų tiekimas per „Nord Stream 1“ visiškai nutrūko praėjusį pirmadienį dėl planinių techninės priežiūros darbų, kurie turėtų trukti iki liepos 21 dienos. Tačiau kai kurie Europos lyderiai baiminasi, kad „Gazprom“ gali paprasčiausiai nuspręsti dujų tiekimo nebeatnaujinti, taip bandydama pakenkti Vokietijos vartotojams ir įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių