Quantcast

V. Putino aplinkoje – kelios dešimtys COVID-19 atvejų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pranešė, kad koronavirusinė infekcija nustatyta kelioms dešimtims jo aplinkos žmonių.

„Žinote, kad, deja, buvau priverstas paskutinę minutę atšaukti savo vizitą į Dušanbę. Labai apgailestauju. Tačiau tai susiję su tuo, kad mano artimiausioje aplinkoje, kaip žinote, buvo išaiškinti užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Ne vienas, ne du, kelios dešimtys“, – sakė V. Putinas, vaizdo ryšiu kreipdamasis į Dušanbėje vykstančio Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) viršūnių susitikimo dalyvius.

„Dabar tenka kelias dienas laikytis saviizoliacijos režimo“, – sakė jis.

„Deja, negaliu kiekvienam iš jūsų paspausti rankos, apkabinti, tačiau mes, žinoma, suinteresuoti dalyvauti, nors ir nuotoliniu būdu, svarstant esminius mūsų organizacijos uždavinius“, – pridūrė V. Putinas.

Jis pabrėžė, kad padėtis KSSO atsakomybės zonoje ir prie organizacijos valstybių narių išorės sienų nestabili ir kelia naujų iššūkių bei grėsmių valstybių saugumui.

Anksčiau šią savaitę Kremlius pranešė, kad V. Putinas izoliavosi nustačius kelis COVID-19 atvejus jo aplinkoje, bet yra „visiškai sveikas“. Prezidentas yra pasiskiepijęs rusiška vakcina „Sputnik V“.

Pasak Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, daugiausia užsikrėtusiųjų – valstybės vadovo saugumą ir sklandų darbą užtikrinantys darbuotojai.

„Kažkas buvo užsikrėtęs, ir, kadangi grupės viduje bendraujama, užsikrėtė nemažas skaičius žmonių“, – aiškino jis.

D. Peskovas sakė, kad tie darbuotojai veikiausiai užsikrėtė anksčiau šį mėnesį, visi jie serga lengva COVID-19 forma.

„Nežinau nė apie vieną sunkų atvejį“, – tvirtino jis žurnalistams ir pridūrė, kad žmonių, užtikrinančių prezidento saugumą ir sklandų darbą, šiuo metu pakanka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
kad tave susuktų kur,šlykštyne,"burliokiškas"snuki tu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių