Quantcast

V. Putiną nuo branduolinio karo gali sustabdyti žinia, kad žinoma jo slėptuvės vieta

Vakarų žvalgybos tarnybos aptiko Rusijos prezidento Vladimiro Putino bunkerį. Ši priežastis, manoma, atgrasytų jį nuo branduolinių ginklų panaudojimo, skelbia charter97.org.

Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas tokią informaciją pasakė per interviu. Jo teigimu, V. Putinas nedrįs pradėti branduolinio karo, nes bus atsakomasis smūgis į jo slėptuvę.

Primename, kad prieš antradienį įvyksiantį Jungtinių Valstijų ir sąjungininkių susitikimą dėl tolesnio ginkluotės siuntimo į karo draskomą Ukrainą Rusija įspėjo apie „realią“ Trečiojo pasaulinio karo grėsmę.

Maskvos įsiveržimas į kaimyninę šalį paskatino Vakarų šalių paramos bangą, dėl kurios į Ukrainą plūsta ginklai, padedantys kovoje su Rusijos kariais.

Tačiau Vakarų valstybės nenori aktyviau įsitraukti, nes baiminasi sukelti konfliktą su branduolinį ginklą turinčia Rusija.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kalbėdamas su rusų naujienų agentūromis, perspėjo, kad Trečiojo pasaulinio karo pavojus „yra rimtas“, ir sukritikavo Kyjivo požiūrį į įstrigusias taikos derybas.

Interviu Rusijos naujienų agentūroms S. Lavrovas sakė: „Gera valia turi ribas. Jeigu ji nėra abipusė, tai nepadeda derybų procesui.“

„Tačiau mes ir toliau dalyvaujame derybose su [Ukrainos prezidento Volodymyro] Zelenskio deleguota komanda. Šie kontaktai tęsis“, – pridūrė jis.

Vis tik S. Lavrovas apkaltino buvusį aktorių V. Zelenskį „apsimetinėjant“, kad derasi.

„Jis geras aktorius, – teigė ministras. – Jei atidžiai pažiūrėtume ir atidžiai paskaitytume, ką jis sako, rastume tūkstantį prieštaravimų.“

Atsižvelgdamas į dabartinę įtampą, rusų diplomatijos vadovas pareiškė, kad Trečiojo pasaulinio karo pavojus yra „realus“.

„Tai realu, negalima to nuvertinti“, – kalbėjo S. Lavrovas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras Putinasbranduolinis ginklas. bunkerisbunkerio vieta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių