Quantcast

Užsienyje įstrigo 27 tūkst. Rusijos turistų

Daugiau kaip 150 tūkst. Rusijos turistų šiuo metu yra užsienyje, iš kurių apie 27 tūkst. – šalyse, kurios uždarė oro erdves Rusijos aviakompanijoms, o Maskva prieš jas ėmėsi „veidrodinio“ atsako, pranešė Rusijos kelionių organizatorių asociacija.

„Akivaizdu, kad esant tokiai padėčiai kelionių organizatoriams būtina pagalba iš reguliuotojų – Federalinės turizmo agentūros, o  svarbiausia – iš Rusijos transporto ministerijos. Pirmadienį Transporto ministerija surengs specialų pasitarimą esamai kritinei situacijai spręsti, kurio darbotvarkėje – Rusijos turistų grąžinimas į tėvynę“, – teigama pranešime.

Asociacija pažymi, jog jos turimais duomenimis, su daugeliu Europos Sąjungos šalių pavyks susitarti dėl specialių vienkartinių oro koridorių repatriacijos reisams.

Akivaizdu, kad esant tokiai padėčiai kelionių organizatoriams būtina pagalba iš reguliuotojų.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerija, Federalinė civilinės aviacijos agentūra ir Federalinė turizmo agentūra išplatino bendrą pranešimą, kuriuo patikino sprendžiančios užsienyje įstrigusių šalies piliečių grąžinimą namo problemas bei paragino juos registruotis per specialiai tam sukurtą mobiliąją programėlę arba skambinti nurodytais Rusijos URM ar „Rosturizm“ telefono numeriais.

Savo oro erdves Rusijos aviakompanijų lėktuvams jau yra uždarusius Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė, Norvegija, Islandija, Kanada.


Šiame straipsnyje: RusijaRusijos turistaiužsieniskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių