Quantcast

Už žurnalistės nužudymą nuteistas danų išradėjas stojo prieš teismą

  • Teksto dydis:

Povandeninį laivą pastatęs danų išradėjas Peteris Madsenas (Pėteris Madsenas), anksčiau šiemet pripažintas kaltu dėl vienos švedų žurnalistės nužudymo ir jos lavono supjaustymo, trečiadienį stojo prieš apeliacinį teismą, kuriam apskundė jam skirtą įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

Tris dienas posėdžiausiantis Rytų Aukštasis Teismas, esantis Kopenhagoje, dar kartą nesvarstys balandžio 25-ąją priimto sprendimo pripažinti jį kaltu. Pasak P. Madseno advokatės, jos klientas vis dar neigia nužudęs Kim Wall (Kim Vol), bet susitaikė su verdiktu ir nori žvelgti į ateitį.

Danijoje įkalinimas iki gyvos galvos paprastai reiškia, kad nuteistasis praleis apie 16 metų kalėjime, tačiau prireikus bausmė gali būti pratęsta.

P. Madsenas, teigiantis, kad K. Wall žuvo per nelaimingą atsitikimą povandeniniame laive 2017-ųjų rugpjūtį, nori, kad jam būtų skirta ribotos trukmės, o ne neterminuota bausmė. Jis prisipažino, kad išmetė iš jo interviu norėjusios paimti moters kūno dalis į Baltijos jūrą.

Juodą švarką, marškinėlius ir džinsus dėvėjęs išradėjas tyliai klausėsi prokuroro Kristiano Kirko, skaičiusio balandį paskelbtą nuosprendį.

Kopenhagos miesto teismas vienbalsiai nutarė, kad 47-erių danas praėjusių metų rugpjūčio 10-ąją įviliojo 30-metę K. Wall į savadarbį povandeninį laivą, pažadėjęs duoti jai interviu.

Skelbdami nutarimą, kad nužudymas buvo seksualiai motyvuotas ir tyčinis, teisėjai atkreipė dėmesį į P. Madseno prieštaringus pasiaiškinimus ir citavo teismo užsakytą psichiatro ataskaitą, kurioje išradėjas apibūdinamas kaip „emociškai nestabilus asmuo, beveik nejaučiantis empatijos, pykčio ar kaltės“ bei turintis „polinkį į psichopatiją“.

P. Madseno advokatė Betina Hald Engmark trečiadienį pareiškė, kad byla grindžiama „dokumentais neparemtais teiginiais“.

Pasak jos, akivaizdu, jog K. Wall lavoną supjaustęs P. Madsenas padarė kažką „pasibaisėtina“, bet jis turi būti teisiamas tik už šiuos veiksmus, nes tiksli žurnalistės mirties priežastis nebuvo nustatyta. Danijos įstatymai už neprideramą elgesį su lavonu numato iki šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių