Quantcast

Už 4 vaikų nužudymą įkalinta australė po 20 metų paleista: suabejota jos kalte

Už savo keturių mažamečių vaikų nužudymą įkalinta australė pirmadienį po 20 metų už grotų buvo paleista į laisvę – kilus abejonėms dėl jos kaltės.

Pasak pareigūnų, pagaliau baigėsi jos siaubingas išbandymas.

2003 metais už trijų savo vaikų nužudymą ir ketvirtojo netyčinę žmogžudystę nuteista Kathleen Folbigg (Ketlin Folbig) buvo vadinama baisiausia Australijos žudike maniake.

Prokurorai teigė, kad ji 1989–1999 metais uždusino savo vaikus, kurių amžius buvo nuo devynių savaičių iki trejų metų, tačiau K. Folbigg atkakliai tvirtino, kad visi jie mirė dėl natūralių priežasčių.

2021 metais dešimtys Australijos ir kitų šalių mokslininkų pasirašė peticiją, raginančią paleisti K. Folbigg, teigdami, kad nauji teismo ekspertizės duomenys rodo, jog šios nepaaiškinamos mirtys yra susijusios su retomis genetinėmis mutacijomis arba įgimtomis anomalijomis.

Naujojo Pietų Velso generalinis prokuroras Michaelas Daley (Maiklas Deilis) sakė, kad K. Folbigg buvo atleista nuo bausmės po metus trukusio tyrimo.  Per 2022 metų gegužę pradėtą tyrimą buvo nustatytos pagrįstos abejonės dėl apkaltinamųjų nuosprendžių.

„Tai buvo siaubingas išbandymas visiems susijusiems asmenims, todėl tikiuosi, kad šiandienos mūsų veiksmai padės užbaigti šį 20 metų trukusį reikalą“, – sakė jis žurnalistams.

55-erių K. Folbigg pirmadienio rytą buvo paleista iš Graftono kalėjimo, kuriame turėjo atlikti mažiausiai 25 metų bausmę.

„Šį rytą gavome patvirtinimą, kad K. Folbigg išėjo į laisvę, gali mėgautis saulės šviesa, ir dabar yra laisva“, – sakė ją palaikanti žaliųjų politikė Sue Higginson (Sju Higinson).

„Tai didžiulis palengvėjimas visiems, kurie palaikė K. Folbigg“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių