Quantcast

Už 100 kilogramų auksinės monetos vagystę nuteisti kalėti trys vyrai

Berlyno teismas ketvirtadienį nuteisė tris vyrus kelerius metus kalėti už įspūdingą 100 kg sveriančios auksinės monetos vagystę iš vieno Vokietijos sostinės muziejaus.

Teisėjai skyrė puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę dviems 23-erių ir 21-erių vyrams, priklausantiems vienai arabų kilmės šeimai, liūdnai pagarsėjusiai dėl savo ryšių su organizuoto nusikalstamumo pasauliu.

21-erių muziejaus apsaugos darbuotojas buvo įkalintas trejiems metams ir keturiems mėnesiams, o ketvirtasis kaltinamasis buvo visiškai išteisintas.

2017 metų kovą beveik gryno aukso moneta buvo pavogta iš Berlyno Bodės muziejaus, esančio netoli kanclerės Angelos Merkel buto, tačiau policija taip ir neaptiko jokių šios brangenybės pėdsakų

Penkios „Didžiojo klevo lapo“ (Big Maple Leaf) monetos buvo nukaldintos 2007 metais Kanados karališkosios monetų kalyklos.  „Didžiojo klevo lapo“ moneta laikoma antra pagal dydį aukso moneta po 2012 metais nukaldintos toną sveriančios „Australijos kengūros“ (Australian Kangaroo).

Prokurorai daro prielaidą, jog eksponatas, ant kurio buvo įspaustas karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) portretas, supjaustytas į mažus gabalėlius, išlydytas arba išvežtas į užsienį.

53 centimetrų skersmens ir trijų centimetrų storio monetos nominalioji vertė yra 1 mln. Kanados dolerių, tačiau paties aukso vertė yra daug didesnė.

2017 metų liepą Berlyne ir jo apylinkėse policijai surengus kratas patalpose, siejamose su kaltininkų Remmo (Remų) „klanu“, buvo konfiskuota ginklų, prabangių automobilių ir daugiau nei 100 tūkst. eurų grynųjų.

Tyrėjai taip pat klausėsi pokalbių telefonu ir naudojo GPS įrenginius, kad atsektų nusikaltėlių automobilius, be to, apieškojo daugiau nei 50 objektų, teisme pareiškė gynyba.

Vagystės naktį saugumo kameros nufilmavo, kaip trys jauni vyrai, vilkėję tamsius džemperius su gobtuvais, patenka į muziejų, kuriame anksčiau lankėsi norėdami apsižvalgyti.

Pasak prokurorės Martinos Lamb, vagys į muziejų įsilaužė pro langą, pasinaudoję kopėčiomis, rastas prie netoliese esančių geležinkelio bėgių. Monetai perkelti per šalia esančius pakeltus geležinkelio bėgius  jie panaudojo virvę, medinį strypą ir karutį.

Remmo (Remų) šeima, kurios patriarchai 9-ąjį dešimtmetį pabėgo iš karo draskomo Libano, laikoma vienu liūdniausiai pagarsėjusių Berlyno organizuoto nusikalstamumo klanų.

Pernai policija konfiskavo 77 šiai šeimai priklaususių nekilnojamojo turto objektų, kurių bendroji vertė siekia 9,3 mln. eurų. Įtariama, kad šie objektai buvo įsigyti lėšomis, gautomis iš įvairių nusikaltimų, įskaitant 2014 metais įvykdytą banko apiplėšimą.

Pastaraisiais metais vadinamieji „klanai“, daugiausia kilę iš Artimųjų Rytų, atsidūrė Berlyne policijos, politikų ir žiniasklaidos centre.

Apie išgalvotą Vokietijos sostinės Noikelno veikiančią nusikaltėlių šeimą šalyje net buvo sukurtas populiarus televizijos serialas „4 Blocks“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių