Quantcast

UNESCO ragina pandemijos metu užtikrinti žurnalistų saugumą

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) penktadienį paragino pasaulį koronaviruso pandemijos metu prioritetu laikyti fizinį ir psichologinį žurnalistų saugumą.

„Žurnalistų vaidmuo informuojant visuomenę šios krizės metu yra nepaprastai svarbus“, – pareiškė UNESCO generalinio direktoriaus pavaduotojas komunikacijos ir informacijos klausimais Moezas Chakchoukas (Moezas Čakčukas).

Jis pabrėžė, kad žurnalistų darbas gali išgelbėti gyvybių esant dabartinei nepaprastajai padėčiai.

„Pagrindinis dėmesys turėtų būti skiriamas fiziniam ir psichologiniam žurnalistų saugumui“, – UNESCO pranešime cituojamas M. Chakchoukas.

Pasak generalinio direktoriaus pavaduotojo, žiniasklaida turėtų pasirūpinti, kad žurnalistai mokėtų naudotis apsauginėmis priemonėmis, taip pat aprūpinti jomis darbuotojus.

M. Chakchoukas taip pat paragino vyriausybes užtikrinti sveikatos krizę ir jos padarinius nušviečiančių žurnalistų saugumą, laikantis tarptautinių saviraiškos laisvės standartų.

UNESCO vadovo pavaduotojas pabrėžė, kad svarbu užtikrinti palankias darbo sąlygas žurnalistams, kad jie galėtų savarankiškai nušviesti krizę, ir paragino vyriausybes teikti visuomenei daugiau informacijos.

„Sveikatos krizės metu neįmanoma pervertinti tikslios ir patikimos žurnalistikos svarbos“, – sakė jis.

„UNESCO generalinio direktoriaus ataskaitoje apie žurnalistų saugumą ir nebaudžiamumo problemą, kuri bus paskelbta vėliau šiais metais, bus svarstomas žurnalistų apsaugos klausimas šios pandemijos metu“, – nurodė M. Chakchoukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
daugumoje jie visi samdyti ir vykdo savo pono valia su mazais nukrypimais ar pagrazinimais tai tegul tas ir rupinasi savo kadrais o maza dalis laisvu dirba kaip fronte bet tais niekas nesirupina tik tuomet kai su jais susidorojama tuomet padaro kone sventais nors jie to ir verti?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių