Quantcast

Ukrainos prezidentūra: per naujausią Rusijos apšaudymą žuvo 10 žmonių

Ukrainos prezidento kanceliarija penktadienį pranešė, kad per vieną dieną dėl Rusijos apšaudymų žuvo mažiausiai 10 ukrainiečių civilių, o dar 20 buvo sužeisti, šaliai stengiantis atsigauti po ankstesnės Rusijos raketų smūgių ir dronų atakų bangos.

Tarp naujai žuvusių žmonių – mažiausiai du civiliai pietiniame Chersono mieste, kurį Ukrainos kariai atkovojo lapkričio mėnesį, ir dar du Rytų Ukrainos Donecko regione.

Ketvirtadienį Rusijos pajėgų paleistos raketos ir dronai smogė toliau į Ukrainos teritoriją, žuvo mažiausiai 11 žmonių.

Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka sakė, kad Rusijos kariškiai, apšaudydami Zvanivkos kaimą, esantį maždaug už 20 km į šiaurę nuo Bachmuto miesto, kuris pastaraisiais mėnesiais tapo žūtbūtinio karo Rytų Ukrainoje epicentru, naudojo smarkiai degančius fosforo šaudmenis. Per apšaudymą taip pat apgadinta daugiabučių namų ir dvi mokyklos netoliese esančiame Vuhledaro mieste, sakė P. Kyrylenka.

Kaimyninės Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus sakė, kad ukrainiečiai smogė dviem Rusijos bazėms okupuotuose Kreminos ir Rubižnės miestuose, žuvo ar buvo sužeista „dešimtys“ Rusijos karių. Šio pranešimo nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Toliau į pietus Rusijos pajėgos vėl apšaudė Nikopolio miestą, esantį kitapus Dnipro priešais Rusijos kontroliuojamą Zaporižios atominę elektrinę. Nikopolyje apgadinta daugiabučių, dujotiekių, elektros tiekimo linijų, kepykla, pranešė pareigūnai.

 

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo 10 žmoniųRusijos apšaudymasPavlo Kyrylenka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių