Quantcast

Ukrainos prezidentas: Baltijos šalys gali tapti kitais Rusijos taikiniais

Estija, Lietuva ir Latvija gali tapti kitais Rusijos taikiniais, nes Maskva šiose šalyse gali išbandyti NATO reagavimą.

Kaip pranešė Kazachstano naujienų portalas „Vlast“, tai interviu žurnalistams iš Kazachstano, Kirgizijos ir Uzbekistano pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Mes manome, kad grėsmė pirmiausia kyla Baltijos šalims – Estijai, Lietuvai ir Latvijai – ir apie tai informavome visus savo partnerius. Taikydamasi į šias šalis, Rusija gali mėginti išbandyti NATO reagavimą į invaziją ar neteisėtą įsiskverbimą per sieną“, – sakė V. Zelenskis.

Jis prisiminė, kad prieš kelias dienas rusai bandė perkelti sieną su Estija žyminčius plūdurus Narvos upėje.

„Nebuvo jokios reakcijos (į incidentą – red.), nes NATO sąjungininkės elgiasi labai atsargiai. O Rusijai reikia pademonstruoti jėgą. Gauname informaciją, kad tarp jų prioritetų yra Baltijos šalys, Moldova ir Kazachstanas“, – tvirtino V. Zelenskis.

Jis taip pat pareiškė, kad viskas, ką daro ir sako rusai, yra melas.

„Pavyzdžiui, jie sako, kad esame „draugai su Kazachstanu ir Uzbekistanu, jie mūsų broliai“ – visa tai yra melas. Patikėkite, tai įvyks per sekundės dalį: pirma, jie užima kokią nors teritoriją, ypač tokią, kurioje gyvena etniniai rusai, kur yra už ko užsikabinti. Nesakau, kad turėtų vykti tam tikrų mažumų ar bendruomenių, egzistuojančių jūsų šalių teritorijoje, persekiojimas. Tačiau jiems tiesiog reikės dingsties. Tada jie užima kokį nors rajoną. Jie sakys, kad mes tiesiog palaikome žmonių rimtį, jiems padedame, tačiau baigtis yra aiški. Jei jūsų žmonės ir jūs priešinsitės tapimui Rusijos dalimi, jūs neišvengiamai susidursite su plataus masto invazija ir, žinoma, mirtimi bei karu“, – reziumavo V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras UkrainojeRusijaBaltijos šalysGrėsmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių