Quantcast

Ukrainos atstovai: „Amnesty International“ liudininkams buvo daromas spaudimas

Rengiant skandalingąją „Amnesty International“ ataskaitą apie Ukrainą, liudininkams buvo daromas spaudimas.

Tai pirmadienį pareiškė Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centro atstovai, praneša portalas „rbc.ua“.

Pasak ataskaitą išanalizavusių specialistų, „Amnesty International“ rėmėsi parodymais, kuriuos davė žmonės, buvę filtravimo stovyklose ir kalėjimuose laikinai okupuotose teritorijose. Daug medžiagos buvo surinkta apklausiant žmones, evakuotus iš Ukrainos vyriausybės nekontroliuojamų Donecko ir Luhansko sričių teritorijų ar Krymo.

„Pavyzdžiui, medžiaga buvo renkama filtravimo stovyklų ir kalėjimų teritorijoje, buvo apklausiami asmenys, „norintys“ pateikti tokią informaciją“, - pažymėjo Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centro atstovai.

Jų manymu, ši informacija neturėjo būti įtraukta į ataskaitą, kadangi ji buvo gauta Rusijos jėgos struktūrų spaudimu. Ją „Amnesty International“ ekspertams pateikę žmonės buvo greičiau perkeliami į saugesnius regionus.

Ketvirtadienį žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Ukraina, kovodamas su Rusijos invazija, kelia pavojų civiliams gyventojams, nes dislokuoja savo karius gyvenamuosiuose rajonuose.

Ukrainos vyriausybė griežtai atmetė šią ataskaitą, teigdama, kad „Amnesty International“ veikia išvien su Kremliaus propagandistais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių