Quantcast

Ukrainos ambasados sulaukė siuntinių su gyvūnų akimis

Ukrainos ambasados ir konsulatai šešiose Europos šalyse pastarosiomis dienomis sulaukė siuntinių, kuriuose buvo gyvūnų akių, penktadienį pranešė ukrainiečių pareigūnas.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olehas Nikolenka socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė, kad „kruvinų siuntinių“ gavo Ukrainos ambasados Vengrijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Kroatijoje ir Italijoje, taip pat konsulatai Neapolyje Italijoje, Krokuvoje Lenkijoje ir Čekijos Brno mieste.

„Mes nagrinėjame šios žinutės reikšmę“, – teigė jis.

Pasak O. Nikolenkos, šių siuntų buvo sulaukta po trečiadienį įvykusio incidento Ukrainos ambasadoje Madride, kuomet apdorojant atsiųstą paketą su sprogstamuoju įtaisu, jis užsidegė ir sužeidė vieną darbuotoją.

Tai buvo vienas iš kelių šią savaitę Ispanijoje aptiktų siuntinių su sprogmenimis.

Be to, įvyko ir daugiau panašių incidentų – buvo nusiaubtas įėjimas į ukrainiečių ambasadoriaus Vatikane rezidenciją, o Kyjivo ambasada Kazachstane buvo perspėta dėl minos išpuolio, nors tai nebuvo patvirtinta, informavo ministerijos atstovas.

Visos Ukrainos ambasados ir konsulatai sustiprino saugumo priemones.

O. Nikolenka citavo Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos žodžius, kad „turime pagrindo manyti, jog vyksta gerai suplanuota teroro ir bauginimo kampanija prieš Ukrainos ambasadas ir konsulatus“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos ambasadossiuntiniaisiuntiniai su gyvūnų akimis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių