Quantcast

Ukrainoje per praėjusią parą žuvo 2 žmonės, 22 sužeisti

Per praėjusią parą pranešta apie Rusijos atakas devyniose Ukrainos srityse – Sumų, Černihivo, Charkivo, Chersono, Zaporižios, Dnipropetrovsko, Mykolajivo, Luhansko ir Donecko.

Vietos pareigūnų duomenimis, per Rusijos atakas žuvo du civiliai gyventojai, dar 22 buvo sužeisti.

Apie tai paskelbė ukrainiečių leidinys „The Kyiv Independent“.

Ukrainos gynybos ministerijos žiniasklaidos centras penktadienį platformoje „Telegram“ pranešė, kad per praėjusią parą Rusijos kariai smogė iš viso 161 Ukrainos gyvenvietei.

Anot gubernatoriaus Pavlo Kyrylenkos, Donecko srities Slovjansko mieste žuvo vienas žmogus, dar 12 žmonių regione buvo sužeisti. Rusijos atakos prieš Ukrainos rytinį regioną apgadino kelis namus ir mokyklą, sakė P. Kyrylenka.

Rusijos pajėgos, panaudojusios raketų sistemas ir artileriją, atakavo Charkivo sritį ir sužeidė 16-metę merginą bei dar tris moteris, teigė gubernatorius Olehas Synjehubovas. Anot gubernatoriaus, apgadintas vietos turgus, mažiausiai aštuoni namai, administracinis pastatas, švietimo įstaiga ir viešasis transportas.

Pasak Ukrainos pietuose esančios Chersono srities administracijos, per rusų atakas regione žuvo vienas civilis ir dar keturi buvo sužeisti, taip pat nukentėjo gyvenamieji rajonai, mokykla, ligoninė ir du ypatingos svarbos infrastruktūros objektai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijainvazijaciviliaicharkivasDoneckas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių