Quantcast

Ukrainoje autobusą užgrobęs užpuolikas tebelaiko apie 10 įkaitų (atnaujinta)

Ukrainos šiaurės vakariniame Lucko mieste ginkluotam vyrui antradienį ryte užgrobus autobusą ir paėmus įkaitų jau kelias valandas tęsiasi priešprieša su policija, pranešė tarnybos.

Iš pradžių policija skelbė, kad įkaitų buvo apie 20, bet vėlesniame Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) per „Facebook“ paskelbtame pranešime sakoma, kad įkaitų yra apie dešimt.

Kol kas neaišku, kiek buvo žmonių autobuse, kai jis buvo užgrobtas, taip pat ar kas nors iš jų sugebėjo ištrūkti.

Policija apsupo incidento vietą Lucko centre. Pasak pareigūnų, užpuolikas yra ginkluotas ir turi sprogmenų. Kaip pranešama, vyras sviedė į teisėsaugininkus granatą, bet ši nesprogo, taip pat mažiausiai du kartus iššovė..

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad šiuo metu vyksta derybos su užpuoliku.

„Darome viską, kad išvaduotume įkaitus“, – žurnalistams sakė valstybės vadovas.

Autobusą su 20 keleivių užėmęs asmuo 9 val. 25 min. vietos (ir Lietuvos) laiku pats paskambino policijai ir prisistatė esantis Maksymas Plochojus. Jis pareiškė, jog yra ginkluotas, o autobusas – užminuotas, per feisbuką parašė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Antonas Heraščenka.

Susirašinėjimo programėlės „Telegram“ kanalu, esą kontroliuojamu užpuoliko, M. Plochojus pripažino užgrobęs autobusą ir paėmęs įkaitų. Jis pridūrė, kad „valstybė visuomet buvo ir visuomet yra pirmoji teroristė“, taip pat pareikalavo, kad aukšto rango Ukrainos pareigūnai per socialinius paskelbtų pareiškimus, įvardydami save teroristais.

„Vyriškis pranešė, kad autobusas užminuotas, jis turi automatinį ginklą ir didelį kiekį sprogmenų. Be to, pasak jo, kitoje vietoje yra dar vienas sprogstamasis įtaisas, kuris gali būti susprogdintas nuotoliniu būdu“, – rašoma Generalinės prokuratūros pranešime. 

Pasak A. Geraščenkos, policija nustatė, kad tikrasis užpuoliko vardas yra Maksymas Krivošas ir kad jis yra 44 metų Ukrainos pilietis, gimęs Rusijoje.

Nurodoma, kad M. Krivošas buvo dukart nuteistas kalėti už įvairius nusikaltimus, įskaitant apiplėšimą, sukčiavimą ir neteisėta ginklų bei sprogmenų turėjimą. Už grotų jis praleido iš viso 10 metų.

Tuo metu Ukrainos nacionalinės policijos Kriminalinės paieškos departamentas savo „Telegram“ paskyroje pranešė, kad „teroristas buvo gydytas dėl psichikos sveikatos problemų“.

A. Heraščenka pažymėjo, kad internete aptikta M. Plochojumi prisistatančio autoriaus knyga „Filosofija prestupnika“ („Nusikaltėlio filosofija“), kurioje pasakojama apie jo patirtį įkalinimo įstaigose ir požiūrį į gyvenimą.

„15 metų jie mane taisė, bet aš nebuvau ištaisytas, priešingai – aš dar labiau tapau tuo, kuo esu“, – vieną ištrauką iš tos knygos citavo jis.

Į Lucką, esantį už 400 km į vakarus nuo sostinės Kijevo, nuvyko vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad incidento vietoje – centrinėje Teatro aikštėje – reguliariai pasigirsta šūvių. Kol kas neaišku, ar per šį incidentą kas nors buvo sužeistas.

Pranešimuose sakoma, kad M. Krivošas mėgino susisiekti su žurnalistais per įkaitus ir jų telefonus, reikalaudamas informuoti apie jo reikalavimus ir atsiųsti į įvykio vietą daugiau reporterių.

V. Zelenskis anksčiau antradienį sakė stebintis padėtį.

„Įvykių eigą asmeniškai kontroliuoju“, – nurodė valstybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokdarių valstybė

Juokdarių valstybė portretas
Ukra.gan.donai toliau juokina visą pasaulį. Nesubrendusi ir visiškai priklausoma JAV Ukraina naikina savo žmones, žudo vaikus ir remia banderų teroristus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių