Quantcast

Ukrainoje apšaudytas prezidento padėjėjo automobilis, sužeistas vairuotojas

Netoli Kijevo nežinomi užpuolikai trečiadienį apšaudė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vyriausiojo padėjėjo Serhijaus Šefiro automobilį ir sužeidė jo vairuotoją, pranešė Nacionalinė policija.

„Šiandien apie 10 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku) netoli Lisnykų kaimo buvo apšaudyta prezidento pirmojo padėjėjo Serhijaus Šefiro mašina“, – sakoma policijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Kaip pranešama, į automobilį pataikė daugiau kaip 10 kulkų ir buvo sužeistas vairuotojas.

Įvykio vietoje dirba policijos tyrėjai.

Policija pradėjo užpuolikų paieškos operaciją.

„Visų, turinčių kokios nors informacijos apie pasikėsinimą į dviejų Ukrainos piliečių gyvybę, prašome pranešti policijai“, – sakoma teisėsaugos pranešime.

Parlamento Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotoja Mariana Bezuhla patvirtino, kad buvo pasikėsinta į S. Šefiro gyvybę.

„Šaudė, ir į vairuotoją pataikė trys kulkos“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ji.

Padėjėjas nenukentėjo

Valdančiosios partijos „Liaudies tarnas“ (Sluha narodu), kuriai priklauso prezidento pavaduotojas, frakcijos Aukščiausioje Radoje vadovas Davydas Arachamija sakė, kad per šią ataką S. Šefiras nenukentėjo, bet buvo smarkiai sukrėstas.

„Maždaug prieš 20 minučių kalbėjausi su ponu Šefiru. Jis važiavo į darbą; jis paprastai 50 proc. atvejų pats vairuoja, 50 proc. – važiuoja su vairuotoju. Vairuotojas patyrė tris šautinius sužalojimus ir buvo hospitalizuotas. Pats Serhijus – nenukentėjęs. Viskas normalu – gyvas ir sveikas. Policija jį persodino į tarnybinį automobilį ir nuvežė į saugią vietą“, – žurnalistams parlamente sakė D. Arachamija.

„Jis šoko būklės... Jo nuomone, buvo šaudyta į jį, bet pataikė į vairuotoją“, – pridūrė frakcijos lyderis.

Pasak D. Arachamijos, kelyje, kuriame įvyko užpuolimas, yra daug vaizdo kamerų, todėl „artimiausiu metu bus daug vaizdo įrašų iš įvykio vietos“.

Vienas šaltinis teisėsaugos tarnybose sakė „Interfax“, kad į automobilį pataikė 12 kulkų.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka savo ruožtu per „Facebook“ parašė, kad automatiniu ginklu ginkluotas užpuolikas arba užpuolikai šaudė iš miško į pravažiuojantį automobilį.

V. Zelenskis šiuo metu yra išvykęs į Niujorke vykstančią Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesiją.

Prezidentas buvo informuotas apie šį incidentą.

Generalinė prokurorė Iryna Venedyktova savo ruožtu pranešė, kad dėl pasikėsinimo į S. Šefiro gyvybę pradėtas baudžiamasis tyrimas.

„Karinga kampanija“

Tuo metu prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas pareiškė, kad S. Šefiro automobilio apšaudymas susijęs su vykdoma agresyvia kampanija, nukreipta prieš V. Zelenskio aktyvias pastangas mažinti oligarchų įtaką visuomeniniams procesams.  

„Mes neabejotinai siejame šį užpuolimą su agresyvia ir netgi karinga kampanija, nukreipta prieš valstybės vadovo aktyvią politiką. Politiką, kuria siekiama reikšmingai sumažinti tradicinę šešėlinių oligarchų įtaką visuomeniniams procesams, taip pat likviduoti politines ir finansines grupuotes, atvirai dirbančias mūsų išorės oponentams“, – sakė jis „Interfax“.  

M. Podoliakas prezidento padėjėjo automobilio apšaudymą pavadino „atviru, tyčiniu ir itin drastišku užpuolimu, kurio negalima kvalifikuoti kitaip, kaip bandymo įvykdyti parodomąjį labai svarbaus komandos nario nužudymą“.   

„Kaip tik dabar matome, kad jau įvyko pusiau kriminalinių politinių ir ekonominių subjektų, kuriems kova su šešėliu, oligarchais ir teismų sistemos reforma – tiesioginė grėsmė jų pasiturimam egzistavimui, situatyvus susijungimas. Neturėdami visuomenės palaikymo jie akivaizdžiai patraukė tiesioginių grasinimų ir bandymų fiziškai susidoroti keliu“, – kalbėjo M. Podoliakas.   

Jis pabrėžė, kad „V. Zelenskio politika, kuria siekiama iš pagrindų transformuoti valstybę, išlieka nekintama“.  

„Ir neabejotinu atsaku į bet kokias nusikalstamas veikas prieš valstybės atstovus bus dar griežtesni valdžios sprendimai, nukreipti prieš oligarchus ir kriminalinį pasaulį“, – sakė M. Podoliakas.  

57 metų S. Šefiras gimė pramoniniame Kryvyj Riho mieste Vidurio Ukrainoje. Įstojęs studijuoti metalurgijos jis kartu su broliu Borysu ėmė rengti humoristinius pasirodymus populiarioje laidoje KVN. 

2003 metais S. Šefiras kartu su broliu ir V. Zelenskiu – buvusiu aktoriumi ir komiku, 2019 metais išrinktu Ukrainos prezidentu, įkūrė prodiusavimo kompaniją „Kvartal 95“. 

S. Šefiras parašė scenarijų komiškam serialui „Liaudies tarnas“ (Sluha narodu), kuriame V. Zelenskis įkūnijo prezidentu tapusį mokytoją, taip pat buvo šio serialo prodiuseris. 

V. Zelenskis žada imtis „tvirto atsako“

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis trečiadienį pažadėjo imtis „tvirto atsako“, nežinomiems užpuolikams apšaudžius jo vyriausiąjį padėjėją S. Šefirą vežusį automobilį per ataką, kurią pareigūnai traktuoja kaip pasikėsinimą nužudyti.

„Tai yra silpnybė siųsti man linkėjimus apšaudant mano draugo automobilį iš miško. Tačiau atsakas bus tvirtas“, – Niujorke įrašytame vaizdo pareiškime pabrėžė V. Zelenskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ten ir kazoku pilna tokiu kaip filmo /15 pavasario akimirku/ Tihonovo tai tokie kietuoliai ir nori valdyt visa kaukaza bet nepasidalina teritorijom panasiai kaip talibanas tik tikslai kiti;;;;;;;

matosi

matosi portretas
nevykde hazarbenderovcu reikalavimu tai kova del kedziu?===

Taip

Taip portretas
Fašistai Ukrainoje tarpusavyje aiškinasi santykius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių