Quantcast

Ukrainiečių žvalgybos padalinio vadas: atkovojus kaimą į akis krenta du dalykai

  • Teksto dydis:

Neseniai iš Ukrainos sugrįžęs parlamentaras, konservatorius Paulius Saudargas pasidalijo pokalbio detalėmis su vienu ukrainiečių žvalgybos padalinio vadu ir pakvietė Lietuvos politikus kolegoms iš užsienio perduoti svarbias žinutes.

Apie tai politikas antradienį rašė socialiniame tinkle „Facebook“. „Deja, Ukrainos tragedija neapsiribos Bučos skerdynėmis. Telefonu kalbėjausi su vienu ukrainiečių žvalgybos padalinio vadu, veikiančiu rytuose. Padalinys, kovojantis fronte, rengiantis pasalas Rusijos konvojams, atgaunantis teritorijas. Jo žodžiai: atkovojus kaimą į akis krenta du dalykai: masiniai sušaudymai ir masiniai prievartavimai. Tris jaunas ukrainietes savaitę prievartavo orkų padalinys, o atsitraukdami pasiėmė su savimi. Jų motinos išėjo iš proto“, – pasakojo P. Saudargas.

Pasak jo, ukrainiečių žvalgybos padalinio vadas labiausiai prašo yra Javelin (raketų paleidimo sistema – aut. past.). Kiti prieštankiniai ginklai yra gerai, bet stabdant koloną, surengus pasalą ir atakuojant iš 500-600 m. pats karys tampa taikiniu.

„Rusijos tankai efektyviai atsišaudo iš 2 km: mes ir toliau kovosime, kaip galime, bet atsibodo būti savižudžiais. Todėl reikia toliveikių prieštankinių sistemų. Dabar ir daug. Manau, laisvajam pasauliui pagaliau laikas iš esmės keisti požiūrį į Rusiją ir šį jos sukeltą iki pykinimo kruviną karą. Kiekvienam Lietuvos politikui, parlamento, vyriausybės, o ir vietos lygiu ketinančiam susitikti su kitų šalių politikais, kviečiu perduoti tokias žinutes:

1. Taip, niekas nenori ir nesiekia dar didesnio masto karinio konflikto. Tačiau remiant Ukrainą kviečiu mintyse įsivaizduoti, kad NATO (ar viso demokratinio pasaulio) karas su Rusija jau vyksta, kad mes kariaujame savo karą, kurio fronto linija yra Ukrainoje. Įsivaizduoti, kad  Rusija jau paskelbė karą Lenkijai, Baltijos valstybėms, Vokietijai, Prancūzijai ir t. t. Įsivaizduoti, kad Kremliaus raketos rytoj bombarduos mūsų miestus, o orkai prievartaus ir žudys mūsų vaikus. Tada finansų, ginklų ir sankcijų tiekti adekvačiai tokiam įsivaizdavimui.

Laikas nėra mūsų pusėje. Vladimiras Putinas žudo civilius ne tik su tikslu įbauginti, bet ir to sustabdymą parduoti Vakarams kaip derybinę poziciją.

2. Laikas nėra mūsų pusėje. Vladimiras Putinas žudo civilius ne tik su tikslu įbauginti, bet ir to sustabdymą parduoti Vakarams kaip derybinę poziciją. Žiūrėkite, mes galime sustabdyti gyvenamųjų namų bombardavimus, civilių šaudymus ir ukrainiečių mergaičių prievartavimus, jeigu ir Vakarai pirks šitą? Vakarai nenori aktyvaus karo, Vakarai bijo platesnės eskalacijos. Vakarai sutiks su trečdalio Ukrainos okupacija ir džiūgaus, kad nebeskrenda raketos? Išjungs sankcijas? Ne. Tai nebus laisvojo pasaulio laimėjimas. V. Putinas turi būti pribaigtas dabar. Be jokių sąlygų. Ir jei pasaulis nori tai padaryti ukrainiečių rankomis, į tas rankas turi įdėti adekvačius ginklus. Šiandien.

3. Europa turi visiškai atsisakyti energetinių resursų importo iš Rusijos. Lietuva įrodė, kad tai įmanoma“, – svarbiausius akcentus dėliojo politikas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeskerdynėsBučapasakojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių