Quantcast

Ukraina: per Rusijos smūgius Zaporižiai žuvo du žmonės, gelbėtojai tikrina griuvėsius

Per Rusijos raketų smūgį infrastruktūros objektams ir gyvenamiesiems namams Zaporižioje žuvo du žmonės, o gelbėtojai iš griuvėsių traukia nukentėjusiuosius, ketvirtadienį pranešė Zaporižios srities administracijos vadovas Oleksandras Staruchas.

Ukrainos kontroliuojamas miestas yra to paties pavadinimo Zaporižios regione, kuriame taip pat yra pastaruoju metu apšaudoma Rusijos okupuota atominė elektrinė.

Preliminariais duomenimis, per rusų ataką žuvo dvi moterys. Viena iš jų žuvo iškart, o kita dėl sužeidimų mirė greitosios pagalbos automobilyje.

„Po namų griuvėsiais yra mažiausiai penki žmonės“, – sakė O. Staruchas.

„Daug žmonių [jau] išgelbėta. Tarp jų yra trejų metų mergaitė; ji paguldyta į ligoninę. Įvykių vietose tęsiama gelbėjimo operacija“, – nurodė pareigūnas.

„Didžiausias atsargumas! Yra didelė pakartotinių raketinių atakų tikimybė. Būkite budrūs. Laikykitės saugumo taisyklių. Oro pavojaus atvejais būkite slėptuvėse. Stenkitės vieni dėl kitų“, – vietos gyventojus paragino Zaporižios srities administracija.

Anksčiau O. Staruchas internete paviešino sugriuvusio pastato, iš kurio nuolaužų vis dar rūksta dūmai, nuotrauką.

Jis sakė, kad Rusijos pajėgos surengė septynias atakas prieš „aukštus pastatus“.

Praėjusią savaitę Ukraina pranešė, kad mažiausiai 30 žmonių žuvo po to, kai Zaporižios regione per išpuolį, dėl kurio Kyjivas kaltina Maskvą, buvo apšaudyta civilių automobilių kolona.

Trečiadienį V. Putinas užbaigė keturių Ukrainos teritorijų – Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono – aneksiją, tačiau Kremlius kol kas nepatvirtino, kokios šių regionų teritorijos aneksuojamos.

Ukrainos prezidentūra ketvirtadienį pranešė, kad per pastarąją parą per išpuolius Donecko regione žuvo 14 žmonių.


Šiame straipsnyje: Zaporižiakaras Ukrainojeatakažuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių