Quantcast

Ukraina pripažino, kad smogė Rusijos karinėms bazėms Kryme

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas trečiadienį paskelbtame straipsnyje pirmą kartą pripažino, kad Ukraina surengė raketų atakų prieš kelias Rusijos karines bazes aneksuotame Kryme.

Ukrainos pajėgos „sėkmingai įvykdė raketų smūgius priešo karinėms bazėms, įskaitant Sakų aerodromą“, naujienų agentūros „Ukrinform“ straipsnyje cituojamas V. Zalužnas.

Per rugpjūtį Sakų aviacijos bazėje nugriaudėjusius didelius sprogimus žuvo mažiausiai vienas žmogus ir buvo sunaikinta karinės aviacijos technikos. Maskva tą incidentą aiškino kaip nelaimingą atsitikimą.

Tačiau kai kurie ekspertai, išanalizavę palydovines nuotraukas, priėjo išvadą, kad tikriausiai buvo surengta Ukrainos pajėgų ataka – nors Kyjivas tuo metu viešai nepripažino savo vaidmens.

Ukrainiečių kariuomenė sarkastiškai komentavo Rusijos „techninius nesklandumus“ ir ironizavo, kad juos galėjo sukelti rūkymas neleistinose vietose.

Minėtame straipsnyje V. Zalužnas „sėkmingomis“ pavadino savo ginkluotųjų pajėgų pastangas pastarosiomis savaitėmis „fiziškai perkelti kovinius veiksmus“ į Krymo teritoriją.

Rusija šį pusiasalį naudoja kaip vieną svarbiausių placdarmų Ukrainai pulti per vasarį Maskvos pradėtą invaziją. Vis tik ankstesniais karo mėnesiais Krymas retai tapdavo taikiniu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių