Quantcast

Rusų karių apšaudymo aukų daugiabutyje Ukrainos Dnipre skaičius padidėjo iki 45

Ukrainos Dnipropetrovsko srities gubernatorius Valentynas Rezničenka antradienį pranešė, kad Rusijos raketos smūgio į daugiabutį Dnipro mieste aukų skaičius pasiekė 45.

Pasak jo, tarp žuvusiųjų yra šeši vaikai.

Ukrainos pareigūnai anksčiau nurodė, kad paieškų ir gelbėjimo operacija Dnipre baigta.

Anksčiau skelbta apie 39 išgelbėtus ir 79 sužeistus žmones, taip pat pranešta, kad 20 asmenų tebelaikomi dingusiais.

Šeštadienio smūgis buvo vienas iš daugiausiai aukų pareikalavusių išpuolių nuo tada, kai Rusija beveik prieš 11 mėnesių įsiveržė į Ukrainą. Kremlius neigia, kad už tai atsakingos jo pajėgos.

Ukrainos kariuomenė teigė, kad į sovietinės statybos gyvenamąjį namą centrinėje miesto dalyje pataikė Rusijos raketa „Ch-22“.

Pasak gelbėjimo tarnybų, nuo šeštadienio, kai prasidėjo gelbėjimo darbai, savivaldybės darbuotojai pašalino daugiau kaip 9 tūkst. tonų statybinių nuolaužų ir 41 apgadintą automobilį.

Dėl šio išpuolio taip pat atsistatydino vienas Ukrainos pareigūnas, sukėlęs pasipiktinimą teiginiu, kad nelaimę galėjo sukelti ukrainiečių oro gynyba, numušdama rusų raketą, kuri tada nukrito ant pastato.

„Noriu parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį: padarai reikšmingą klaidą, tada atsistatydini“, – socialiniuose tinkluose parašė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius ir paskelbė savo ranka rašyto laiško nuotrauką. Prezidentūra patenkino jo prašymą.

Tuo metu Kyjivas antradienį pranešė, kad visoje fronto linijoje tęsiasi kovos.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka sakė, kad pietiniuose Mykolajivo ir Chersono regionuose per Rusijos apšaudymą žuvo du žmonės.

Anot jo, Donecko regione, kuris pastaraisiais mėnesiais buvo kovų epicentras, žuvo du civiliai.

Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai antradienį pakartojo, kad tebevyksta kovos dėl Soledaro – nedidelio druskos kasyklų miestelio Donecke, kurį Rusija teigia visiškai užėmusi.

„Ukrainos kariuomenė yra Soledare ir atrėminėja Rusijos kariuomenę“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas spaudai Serhijus Čerevatas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDniprasdaugiabutisdingę žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių