Quantcast

Ukraina paskutinę Rusijos rinkimų dieną surengė dronų atakų toli agresorės teritorijoje

  • Teksto dydis:

Ukraina sekmadienį surengė dar vieną didelę dronų atakų bangą Rusijoje, kur vyksta paskutinės prezidento rinkimų dienos balsavimas.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad praėjusią naktį jos oro gynyba perėmė 35 ukrainiečių dronus, įskaitant keturis dronus Maskvos regione.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas sakė, kad vėliau, sekmadienio rytą, netoli sostinės Domodedovo oro uosto buvo numuštas penktas dronas. Apie nukentėjusius žmones ir žalą nepranešama.

Gynybos ministerijos duomenimis, kiti du dronai buvo numušti virš Kalugos regiono, esančio į pietus nuo Maskvos, ir Jaroslavlio regiono į šiaurės rytus nuo sostinės.

Jaroslavlio sritis, esanti už maždaug 800 km nuo Ukrainos sienos, yra tarp tolimiausių ukrainiečių dronais pasiektų Rusijos regionų.

Ukrainiečių dronų taip pat numušta virš Belgorodo, Kursko ir Rostovo regionų prie Ukrainos sienos, taip pat pietiniame Krasnodaro krašte, nurodė Gynybos ministerija.

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas paskelbė, kad ukrainiečiams sekmadienį apšaudant Belgorodą ir jo rajoną užsidegė privatus namas ir žuvo 16 metų paauglė, o jos tėvas buvo sužeistas.

Krasnodaro krašte Ukrainai sekmadienį dronais atakavus naftos perdirbimo gamyklą kilo gaisras, sustojus širdžiai mirė vienas žmogus, pranešė regiono pareigūnai. Pranešama, kad po kelių valandų gaisras buvo užgesintas.

Naftos perdirbimo gamyklos ir naftos terminalai yra svarbūs ukrainiečių dronų atakų taikiniai.

Pastarosiomis dienomis Ukraina surengė nemažai dronų atakų ir kitokių reidų, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, po šių rinkimų beveik neabejotinai valdysiantis dar šešerius metus, tai pavadino bandymu įbauginti gyventojus bei sužlugdyti balsavimą.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija sekmadienį paskelbė, kad šalies gynybos sekretorius Grantas Shappsas (Grantas Šapsas) anksčiau šį mėnesį dėl rusų raketų grėsmės atsisakė kelionės į Odesą. Laikraštis „The Sunday Times“ rašė, jog G. Shappsas, kuris Kyjive lankėsi kovo 7 dieną, britų žvalgybos buvo įspėtas, kad Rusija sužinojo apie jo kelionės planus.

Rusijos karui prieš Ukrainą tęsiantis trečius metus, rusai fronte pasiekė nedidelių teritorinių laimėjimų, kliaudamiesi savo didesne apšaudymo galia, o ukrainiečiai atsako rengdami reidus per sieną ir daugiau dronų atakų toli Rusijos teritorijoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainadronų atakosSergejus Sobianinasukrainiečių dronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių